Duet Bajage i benda E-Play proglašen za hit godine emisije Bunt

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine

2763 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nagradu “Pjesma godine 2021″ emisije Bunt osvojila je kompozicija ”Hotel Jugoslavija” koju su prošle godine objavili Momilo Bajagić Bajaga i bend E-play.

"Iako su posljednje gotovo tri godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, znatno usporile dešavanja na domaćoj rok sceni u smislu javnog izvođenja ove muzike, ispostavilo se da stvaralački žar domaćih autora nije ugašen. Nagrada emisije Bunt za pjesmu godine je i ustanovljena da bi bila neka vrsta podrške u vremenima kada je sve važnije od umjetnosti, jer svaka vrsta umjetničke forme je poput hrane, vazduha i vode, nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu ljepšom i lakšom", ispričala je autorka i urednica emisije Bunt Branka Glavonjić.

"Kada čujete svakog mjeseca preko dvadeset pjesama i vidite isto toliko sjajnih video ostvarenja, onda je i vaš zadatak da na neki način nagradite rad i trud muzičara, koji uprkos svemu vrijedno stvaraju", smatra ona.

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine, kada je prvu titulu “Pjesma godine” (2020) osvojila kompozicija “Sloboda” grupe E- play.

Članovi žirija su bili: Katarina Epštajn (urednica emisije “Pop karusel”, Radio Beograda 1), Ana Milićević (urednica TV kanala RTS Muzika), Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka na Radio Beogradu 202), Stefan Jovčić (novinar i voditelj emisije Bunt) i Branka Glavonjić (autor emisije Bunt).

Bonus video: