Snažan motiv bio mu inspiracija

Numera "Ti si moj brat" još jedna je u nizu koja će se naći na kompilaciji koja će biti objavljena u aprilu, a projekat je fondacije PLAN B

2367 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Čuveni kantautor, rock pjevač i rock novinar Dejan Cukić, predstavio je svoju novu pjesmu i spot "Ti si moj brat".

Poput brojnih svojih kolega, regionalno prepoznatih i priznatih pjevača, i Dejan se rado odazvao pozivu Zorana Konevića, idejnog začetnika i osnivača Fondacije PLAN B za koju je napisao pjesmu "Ti si moj brat". Pjesmu su komponovali Zoran Konević i Shridhar Solanki, dok se za odličan aranžman i ovog puta pobrinuo Vojislav Aralica.

"Velika mi je čast što sam dobio priliku da učestvujem u tako vrijednom i izuzetnom poduhvatu kakav je stvaranje Fondacije PLAN B. Noviji događaju pokazali su nam da šira javnost nema puno razumijevanja za probleme muzičara u nevolji, ali teške životne situacije i tragedije dešavaju se i onima koji obično šire radost i veselje. Posebno mi je drago što me je rad na pjesmi 'Ti si moj brat' ponovo povezao sa starim saradnikom, Zoranom Konevićem, a inspiracija za tekst koji sam pisao na njegovu muziku, ujedno je nekako bila i pokretačka iskra čitavog projekta - zdravstveni problemi zajedničkog prijatelja, nekada bubnjara grupe Bulevar, Predraga Bate Jakovljevića. Sa tako snažnim motivima, nismo smjeli da 'promašimo'", objasnio je Dejan Cukić.

Povratak na regionalnu scenu Dejan Cukić je uz svoj Spori Ritam bend obilježio 2019. godine sa novim studijskim izdanjem "Ulica bez brojeva" i kompilacijom "Greatest Hits Collection".

Pjesma "Ti si moj brat" četvrti je službeni singl sa nadolazećeg albuma "PLAN B" čiji se izlazak planira krajem aprila u izdanju Croatia Records i Tesla Music. Prethodili su mu "Zrno čarolije" Zvonimira Đukića Đuleta (Van Gogh), "Zagledan" Dragog Jelića (YU grupa), kao i "Vjetar" bosanskohercegovačke kantautorke Maye Sar

Bonus video: