Dino Merlin objavio dvije pjesme u jednom danu

"Treba znati reći: 'izvini, do mene je'. Ova pjesma je moje - izvini. Ja najbolje govorim kada pišem pjesme. Teška priča, ali sam sve ispričao kroz pjesmu"

3898 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Poznati bosanskohercegovački muzičar Dino Merlin, odlučio je da u posljednjem danu mjeseca marta obraduje svoje fanove sa dvije nove pjesme, koje će se naći na njegovom dvanaestom studijskom albumu.

Pjesmama pod nazivom "Krive karte" i "Kako da ti kažem", Dino Merlin je, kako je sam ispričao, prenio jednu priču.

"Ovo je pjesma u kojoj sam prvi put ogolio dušu. Ne tako davno, povrijedio sam osobu do koje mi je stalo. Ja sam eksplozivan. Nisam birao taj put, već on mene. Zastao sam i zamolio tu osobu da mi oprosti. Treba znati reći: 'izvini, do mene je'. Ova pjesma je moje - izvini. Ja najbolje govorim kada pišem pjesme. Teška priča, ali sam sve ispričao kroz pjesmu", izjavio je Dino Merlin za medije iz BiH.

Muzičar, koji potpisuje muziku i tekst za obije pjesme, za "Krive karte" je snimio i spot, dok je "Kako da ti kažem" objavljena sa videom koji sadrži tekst pjesme.

Za "Kako da ti kažem" aranžman potpisuje Baby Dooks, a za "Krive karte" Marko Louis koji se na svom Facebook profilu pohvalio ovom saradnjom.

"Prije nekih godinu dana sam sreo jednog super tipa. Upoznali smo se i rekao mi je 'ajmo raditi nešto skupa'. Veoma sam srećan i ponosan da smo stvorilo saradnju, a još srećniji što smo postali prijatelji. U pjesmi su takođe svirala moja braća. Vladimir Jovanović - truba i Aleksandar Dragutinović - gitare i bas", napisao je Marko Louis.

"Krive karte" je nakon 24 sata na 8. mjestu trending liste sa skoro 700 hiljada pregleda, a "Kako da ti kažem" na 16.

Bonus video: