HRVATSKI ČELIST GOST

Poslušajte novi singl Sergeja Ćetkovića: Pjesma za sve koji su pronašli i osjetili ljubav

Upoznali smo se na njihovom koncertu gdje sam saznao da je moj veliki fan i da mu je omiljena pjesama "Pola moga svijeta"
237 pregleda 0 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Sergej Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković uveliko radi na novim pjesmama, a jednu od njih publika će imati priliku da čuje danas. U pitanju je numera “Oči nikad ne stare” u kojoj je svoj doprinos dao i hrvatski violončelista Stjepan Hauser.

“Pratim njihov rad od samog početka i mogu reći da se odavno na svjetskoj sceni nije pojavilo nešto toliko dobro i kvalitetno kao što su njih dvojica. Upoznali smo se prije nekoliko mjeseci na njihovom koncertu u beogradskoj Areni, gdje sam saznao da je moj veliki fan i da mu je jedna od omiljenih pjesama 'Pola moga svijeta'. Onog trenutka dok se  pjesma  'Oči nikad ne stare' rađala i dolazila na svijet, solo dionice na čelu su svirale u mojoj glavi i znao sam da će biti fantastično. Nakon što je čuo demo verziju koju sam mu poslao, Stjepan je pristao na saradnju. Aranžman i produkciju potpisuju Marko Milatović i Vladan Popović, dvojac sa kojim sarađujem već deset godina i sa kojima sa Crnu Goru uveo u veliko finale Eurosonga 2014. godine”, priča  za  Vijesti Ćetković.

O tome koliko je Hauser imao “odriješene ruke” da odsvira svoju dionicu na čelu, Ćetković priča:

“ Pjesma  je prosto sama od sebe aranžirala i pisala note  za  svaki od instrumenata koje možete čuti. Stjepan je veliki profesionalac i sjajan muzičar, jedan od rijetkih koji razumiju muziku i imaju sposobnost da kroz svoju virtuoznost i strune prenesu svaku emociju. Oduševljen sam njegovim pristupom, muzikalnošću, količinom energije koju ugradi u svaku notu. Ja uvijek govorim da se ništa ne dešava slučajno i da sve na ovom svijetu ima svoj razlog i vrijeme kada treba da se desi”, ističe Ćetković koji se raduje što će numera “Oči nikad ne stare” napokon biti prezentovana publici.

“Srećan sam što ću nakon godinu dana obnoviti repertoar pjesmom,  za  koju znam da nikog neće ostati ravnodusnim. Pisana je  za  sve  one  koji su pronašli i osjetili ljubav”, ponosan je Ćetković.

Kroz spotove Ćetkovića uvijek se pojavljuju neki lijepi predjeli, bilo da su kadrovi snimani u Crnoj Gori ili negdje u inostranstvu. O tome koliko je teško u Crnoj Groi naći mjesta koja se do sada nijesu pojavljivala u spotovima i raznim kampanjama, Sergej kaže:

“Uvijek se oslanjam na ona prva osjećanja i slike koje promiču dok pišem, pa se trudim se da ih što bliže dočaram i prenesem svojoj publici. Biogradsko jezero i Žabljak su već dugo u mojoj glavi, a fotografije Marije Stanković koje su rađene  za  kolekciju Nataše Pejović, koja je i ovaj put bila zadužena  za  stajling i izradu kostima, poslužile su kao inspiracija  za  ono što ćete imati prilike vidjeti u spotu”, otkriva Ćetković i dodaje:

“Mislim da smo napravili sjajan muzički video gdje ćemo kroz dobru muziku predstaviti i ljepote Crne Gore, kojih ima toliko da svaki put tražeći lokacije  za  neki novi video ostanem bez daha i oduševim se. Spot je rađen u saradnji sa Nacionalnom turistickom organizacijom Crne Gore. Kao i mnogo puta do sada glavna uloga i režiserska stolica je bila moja, dok se Dimitrije Joković Jimma, poznat po mnogim kultnim filmovima poput “Sedam i po”, “Mrtav hladan” i drugi, potpisuje kao direktor fotografije, a Sanda Strugar je nosilac glavne ženske uloge. Imali smo veliku pomoć mog dragog prijatelja Ika Đurovića ispred producentske kuce Artikulacija i njegovog tima koji je brojao preko 20 ljudi, a čija organizacija je pomogla da sve moje želje postanu ostvarive tokom sva tri snimajuća dana”, objašnjava Ćetković.

Ovaj spot je iskustvo za koje je vrijedjelo dati svaki atom snage

Iako kadrovi u spotu mame uzdahe, nije ih bilo kalo snimiti.

“Bilo je raznih ideja, realnih i krajnje nerealanih, ali opet kažem da se sve namjesti onako kako treba da bude. Budili smo se u četiri ujutro da bismo bili spremni i napravili dobre kadrove tokom samog svitanja. Stjepan je komentarisao da još nije imao priliku da upozna Crnogorce koji se bude u četiri sa toliko radnog elana”, prisjeća se Ćetković.

Za potrebe spota napravljena je i plutajuća ponta na koju nije bilo lako smjestiti Stjepana.

“Nije bilo nimalo jednostavno postaviti klavir od 250 kg, pa opet veslati i vratiti pontu na određenu lokaciju, uz podsjećanje da na Biogradskom jezeru nije dozvoljeno koristiti nikakve brodske motore ili mašine koje bi ugrozile floru i faunu prašume čija stabla broje i do 400 godina starosti”, priča on dodajući da nijesu samo na snimanju uživala ekipa, već i posjetioci koji su se zadesili tih dana na jezeru.

“Posjetioci parka su imali šta da vide i uživali slikajući plutajući klavir i mene koji sam zaštićen od sunca ispod plavog suncobrana svirao poznate melodije na raštimovanom klaviru. Sve u svemu, iskustvo za koje je vrijedjelo dati svaki atom snage i nadam se, da će se naša volja i entuzijazam da napravimo malu muzičku bajku prepoznati već u prvom kadru”, kaže Ćetković.