Ida Prester predstavila singl u kojem je ugostila Fantoma

Sudar generacija alternativnog popa

Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina, i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u cijelom regionu

1571 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Umjetnica Ida Prester u svom novom ljubavnom singlu ugostila je tajnovitog mladog umjetnika - Fantoma.

Poslije niza uspješnih singlova, koji su mnogima obilježili prethodne dvije godine, Ida Prester nam pred samo ljeto donosi saradnju sa mladim i talentovanim umjetnikom, Fantomom. Za svoju prvu saradnju napravili su i spot koji je režirao Miroslav Miša Terzić, dok je Fantom za samu pjesmu osmislio plesni aranžman pun retro sintova, baziran na zvuku osamdesetih.

”Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: ‘Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo’. Nek vam ova pjesma i poruka budu soundtrack ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje”, poručila je Ida Prester.

Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina, i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u cijelom regionu.

’’Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš”, dodaje Ida.

”Pjesma ‘Budalo’ je sudar dviju različitih generacija alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definirše kao ‘retro’, tematika pjesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osjetiti njen vajb i emociju. Ida već duže vrijeme daje pravi primjer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan”, prokomentarisao je Fantom.

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma “Šavovi” i serije “Tajkun”, a vizualni dio potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor Marko Ćerketa.