Slavko opet pomjerio granice

Pored Kalezića, u spotu centralnu figuru tumači njegova koleginica Vanja Jovićević

3176 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Marko Gardasevic
Foto: Marko Gardasevic

Crnogorski glumac, pjevač i nekadašnji predstanik na najvećoj evropskoj muzičkoj manifestaciji Eurosong, Slavko Kalezić, nedavno je obradovao svoje fanove novim singlom pod nazivom “Ko smo mi?”, za koji je snimio i spot.

Pored Kalezića, u spotu centralnu figuru tumači njegova koleginica Vanja Jovićević, a kako je došlo do ove, muzičke, saradnje otkrio je u razgovoru za “Vijesti”.

Na početku intervjua crnogorski multimedijalni umjetnik odgovara na pitanje šta je Slavko donio ovoga puta novim singlom i spotom.

”Pomjerio granice u odnosu na samog sebe. Opet. Po ko zna koji put”, sa sigurnošću poručuje Kalezić.

”Prvi put je u Crnoj Gori urađen ovakav koncept pjesme i spota. Veoma sofisticirana estetika na koju sam jako ponosan”, zaključuje on, a potom otkriva članove ekipe koji su bili zaduženi za realizaciju pjesme “Ko smo mi?”.

”Moj producent Marko Drežnjak je radio muziku i aranžman, a moja malenkost je napisala tekst. Pjesma ima jednu strofu koja je realizovana glumački i pjevački. Tekst je višeslojan i može se tumačiti na razne načine”, pojašnjava Kalezić.

”Mislim da se danas, više nego ikad, pitamo: “Ko smo mi?”, dodao je glumac i muzičar, a potom se osvrnuo na snimanje spota.

”Spot je sniman u Huma hotelu (Kotor Bay) i ovom prilikom želim da se zahvalim Edinu Kolareviću koji je prepoznao kvalitet projekta i podržao isti. Miodrag Marković je režirao spot i ujedno bio direktor fotografije. Ovo je naša prva saradnja i moram priznati da sam jako srećan zbog toga, jer je Miodrag sjajan u svom poslu i razumijemo se u estetskom smislu”, ističe Kalezić.

”Ana Lončarević je izradila odjevne kombinacije - La Pyjama brand - koje glumica Vanja Jovićević i ja nosimo u spotu. Sjajna Vukica Čabarkapa je radila make-up i frizuru”, nastavlja glumac i pjevač.

Kalezić otkriva i kako je došlo do saradnje sa njegovom koleginicom iz Crnogorskog narodnog pozorišta, Vanjom Jovićević, koja u spotu ima važnu ulogu.

”Vanja je izuzetno darovita glumica koja konstantno niže uspjehe. Pored toga što je izuzetna glumica, ona je i moj prijatelj. Umjetnost nas je spojila”, ističe sagovornik “Vijesti”.

”Kada sam radio na konceptu spota, vidio sam je u istom. Upravo ovako kako je sve realizovano u spotu. Ona je veliki profesionalac i pored toga što se obožavamo u privatnom životu, obožavamo se i na sceni. To je danas rijetkost i privilegija. Mnogo sam joj zahvalan”, istakao je Kalezić.

Pjesma i spotu “Ko smo mi?” mogu se poslušati i pogledati na Youtube kanalu, ali Kalezić u narednom periodu planira i promociju novog singla.

”Naravno. Biće dosta televizijskih gostovanja. U julu imam veliki nastup u Varšavi, a stigao je poziv i za Sevilju”, pohvalio je multimedijalni umjetnik.

M.ZOGOVIĆ

Infobox Text/Izjava Citat - Por ectem quaerum sitati blautatia sequatios conectium lam eium corepre pudigen dandae nihiti quis et apid quunt, cusda dolor nihiti sam adis aut atur? Ad quassitatur seque esciam rae nonecerovidi aut ad mosa volor aut ut qui alitatet volore nullore ru

Bonus video: