Dubioza kolektiv, Konstrakta i Kalush prvi put pred crnogorskom publikom na Sea Dance-u

"Nedavno dogovoreni nastavak saradnje i strateškog partnerstva Crne Gore i Sea Dance festivala pokazao je kako je budvanski festival prepoznat kao jedan od ključnih generatora razvoja kulture, umjetnosti i turizma"

4202 pregleda 3 komentar(a)
Foto: exit/sea dance
Foto: exit/sea dance

Sea Dance festival 2022 potvrdio je prve izvođače koji će obilježiti cijelu ljetnju sezonu na crnogorskom primorju, pa će tako na Buljarici od 26. do 28. avgusta po prvi put u Crnoj Gori nastupiti Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije Kalush Orchestra i najveći regionalni bend posljednje decenije Dubioza Kolektiv.

Prvi kontingent ulaznica u prodaju će biti od petka 10. juna, do kada će biti objavljeno još izvođača od kojih će neki takođe po prvi put nastupiti u Crnoj Gori.

Ulaznice će biti dostupne preko stranice Sea Dance-a, prodajne mreže u Crnoj Gori i online.

Konstrakta je na pres konferenciji u Podgorici kazala da je uzbuđena što kao Konstrakta nastupa prvi put u Crnoj Gori baš na Sea Dance festivalu.

"Nedavno dogovoreni nastavak saradnje i strateškog partnerstva Crne Gore i Sea Dance festivala pokazao je kako je budvanski festival prepoznat kao jedan od ključnih generatora razvoja kulture, umjetnosti i turizma. Crna Gora je prošlog ljeta zahvaljujući našim Sea Danceu i Ada Divine Awakening-u bila jedna od rijetkih država na svijetu u kojima su se festivali događali, a ovog ljeta želimo oboriti sve dosadašnje rekorde", kazao je direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević.

Ukrajinski Kalush Orchestra pobijedio je u finalu Evrovizije pjesmom „Stefania“, koju je Oleh Psiuk, reper i frontman bend posvetio svojoj majci.

Kalush je nastao 2019. kao hip hop trio, ali proširenjem broja članova brzo mijenja ime u Kalush Orchestra.

Specifični po miksu rapa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama grupa je dosad bila nevjerovatno kreativna i aktivna objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

Dubioza Kolektiv su najuspješniji su muzički kosmopoliti regije, nepromijenjenog stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata.

Na Sea Dance dolaze jači za odličan studijski album „Agrikultura“, objavljen početkom maja, a svirka na Glavnoj bini na plaži Buljarica biće jedan od rijetkih prilika da se njihov koncert „uhvati“ na ovim prostorima.

Bonus video: