Ukrajina se protivi odluci da ne bude domaćin iduće Evrovizije; Džonson: Mogu da je organizuju i trebalo bi im omogućiti

"Vjerujem da bi Kijev ili bilo koji drugi siguran ukrajinski grad bili fantastično mjesto za to", poručio je britanski premijer

4956 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.06.2022. 14:34h

Ukrajina, koja je ove godine pobijedila na takmičenju za pjesmu Evrovizije, osudila je odluku da joj se oduzme domaćinstvo sljedeće godine, donesenu zbog ruske invazije.

„Ukrajina se ne slaže s prirodom odluke koju je donela Evropska radiodifuzna unija (EBU)“, rekao je u saopštenju ministar kulture Oleksandr Tkačenko, prenosi N1.

„Tražimo dodatne pregovore o domaćinstvu Evrovizije 2023. u Ukrajini“, rekao je.

EBU je u petak objavio da se Evrovizija 2023. godine ne može održati u Ukrajini zbog rata, dodavši da je u pregovorima s BBC-jem da se takmičenje održi u Velikoj Britaniji.

Britanski premijer Boris Džonson kazao je da Ukrajina treba da bude domaćin Evrovizije.

„Naravno da bih volio da to bude u ovoj zemlji, ali činjenica je da su pobijedili i da to zaslužuju. Vjerujem da to mogu da organizuju i da bi im trebalo biti omogućeno“, rekao je Džonson novinarima po dolasku u Veliku Britaniju poslije posjete Kijevu.

"Vjerujem da bi Kijev ili bilo koji drugi siguran ukrajinski grad bili fantastično mjesto za to", zaključio je Džonson.

Bonus video: