Putujući autobus kreće iz Nikšića

U tri grada, među kojima je ove godine i Danilovrad, publika će imati priliku da čuje Džanum, Bolero i Marčela

8650 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Nemanja Maraš
Foto: Nemanja Maraš

Party bus, šesti po redu, koji je ujedno i najava Lake festa, kreće 21. jula iz Nikšića, a nastupiće sastav "Bolero", srpski reper Marčelo, a predstavnici domaće scene biće sastav Džanum. Nakon Nikšića, dan kasnije, priliku da čuju pomenute izvođače imaće Danilovgrađani, a 23. jula party bus se završava u Baru.

"Cilj nam je da i ove godine promovišemo ljepote Crne Gore, i kroz muzički i ekološki program pokažemo ove destinacije na poseban način. Party bus će i ove godine biti prilika i za profesionalni video zapis čiji sadržaj je isključivo promotivno-turistički. Film, koji se radi u postprodukciji, je jedinstven after movie koji je na autentičan način zabilježio, pored muzičkog dijela projekta, i prirodne ljepote Crne Gore. Pauze za osvježenje su pažljivo osmišljene kako bi svi kadrovi filma bili jedinstveni", kazali su organizatori.

U sklopu party busa, kao i prethodnih godina, biće realizovan i čitav set ekoloških programa, od čišćenja izletišta do simboličnih sađenja sadnica.

"Projekat je osmišljen originalno kao jedinstvena koncepcija - putujući autobus u kojem su smješteni organizatori, mediji i izvođači, kreću iz Nikšića i prolaze kroz Crnu Goru do krajnjih destinacija Danilovgrada i Bara, gdje nastupaju na otvorenom. Realizacijom manifestacije, prethodnih godina promovisali smo Plužiine, Pljevlja, Podgoricu, Nikšić, Kolašin, ali i turističke destinacije koje gravitiraju u okolini ovih gradova, etno sela, privatne crnogorske vinarije."

Ulaz na koncerte je slobodan jer je ideja projekta, ističu organizatori, afirmacija alternativne kulture u koju spada i rok muzika. Pokrovitelji party busa su nikšićka Pivara, Elektroprivreda Crne Gore, Turistička organizacija Bara i Opština Danilovgrad.

Sv. M.

Bonus video: