Marko Louis zaokružuje ovogodišnji line-up

Marko Louis, autor i kompozitor koji stvara sopstveni “Balkan Soul” od muzike, važi za nekoga ko briše granice u muzici, a već po prvim taktovima bilo koje njegove pjesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni

3560 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Originalan spoj soula, r’n’b, popa i elemenata balkanske i orijentalne kulture na osmo izdanje Sea Dance festivala donosi multitalentovani muzičar Marko Louis. Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kalush Orchestra, kojim je zahtijevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvijezda elektronske muzike današnjice Nine Kraviz, koja je porijeklom iz Rusije, ovaj ukrajinski sastav neće nastupiti na festivalu. Marko Louis će zaokružiti ovogodišnji line-up festivala na kojem su neka od najuzbudljivijih svjetskih, regionalnih muzičkih i domaćih zvijezda, kao što su Kraviz, Konstrakta, Anfisa Letyago, Shouse, Mahmut Orhan, Mind Against, Senidah, Dubioza Kolektiv, Marko Nastić, Who See, Crni Cerak, Kejt i plejada crnogorskih DJ-eva! Osmo izdanje Sea Dance festivala, koje će biti održano od 26. do 28. avgusta, na predivnoj plaži Buljarica, počinje za samo tri dana.

Marko Louis, autor i kompozitor koji stvara sopstveni “Balkan Soul” od muzike, važi za nekoga ko briše granice u muzici, a već po prvim taktovima bilo koje njegove pjesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni.

Povezanost Marka Louisa sa EXIT porodicom krunisana je 2019. godine himnom tadašnjeg izdanja EXIT Tribe, koja je izvedena na zvaničnoj ceremoniji otvaranja i koja je stvorena u saradnji sa Petrom Zorkićem. Snimljen je i spot koji je posjetioce festivala podsjetio da su kao jedno i da ih sve povezuje ljubav prema muzici.

U maju 2015. godine Marko Louis je izdao svoj prvi solistički album “Shine On Me”, na engleskom jeziku. Od tada se posvećuje solo karijeri i 2017. godine izdaje drugi solistički album “Beskraj”, koji je donio zreliji zvuk. Treći studijski album “Euridika” se može smatrati nastavkom jednog novog zvuka koji je publika iz Srbije i regiona, pa i šire, prepoznala. Inspirisan uspjehom i publikom, koja je iz godine u godinu sve veća, u decembru 2020. izdaje četvrti studijski album “Sloboda”, koji i te kako dobija na značaju, ne samo zbog situacije u kojoj se našao čitav svijet zbog pandemije, nego i zbog potvrde autentičnog zvuka. U septembru 2021. objavljuje prvi dječji album “Ja se zovem Slon”.

Bonus video: