Sea Dance: Nastup Konstrakte premašio sva očekivanja

"Kad imaš odgovor od publike koji sam ja dobila, koncert uvijek bude lijep. Bacali su na binu grudnjake, naočare, medu, poruke koje još nisam stigla da pročitam i majicu na kojoj je pisalo Godstrakta", rekla je Konstrakta

14040 pregleda 7 komentar(a)
Konstrakta, Foto: Sea Dance Festival
Konstrakta, Foto: Sea Dance Festival

Dugo očekivani premijerni crnogorski nastup Ane Đurić Konstrakte sinoć je premašio sva očekivanja fanova, prve večeri osmog izdanja Sea Dance festivala, saopštili su organizatori.

"Nevjerovatna sinergija Konstraktinog performansa i fantastične reakcije publike potvrdili su da je Buljarica mjesto na kojem su svi jednostavno morali biti sinoć", navodi se u saopštenju.

Konstrakta
foto: Sea Dance Festival

Sinoćnji nastup je, ističu, bio spektakl o kojem će se još dugo pričati.

"Konstrakta je oduševila i osvojila čitav svijet nastupom na ovogodišnjoj Evroviziji. Kao najveća zvijezda ljeta obišla je glavne bine na Sea Staru i Exitu, gdje je bila prva domaća hedlajnerka u istoriji festivala, a juče je napravila spektakl o kojem će se još dugo pričati. 'Nisam znala da sam ovo htela', 'Da bi nam', 'Đango', 'Mama', 'Jednom je sada', i mnoge druge pjesme kreirale su jedinstven muzički događaj čija kulminacija je svakako stigla uz 'In Corpore Sano'. Prepuna plaža najrazličitijih ljudi tapšala je kao jedno uz dobro poznate taktove i stihove koji ujedinjuju čitav region jednostavnim, gotovo podrazumijevanim zaključkom - umjetnica mora biti zdrava", zaključuje se u saopštenju.

Prvoj festivalskoj večeri, kako navode, prisustvovalo je više od 12.000 ljubitelja muzike. Osim Konstrakte, nastupili su i Anfisa Letyago, Mahmut Orhan, Marko Nastić i Ilija Đoković, grupa Who See i lokalni izvođači koji su priredili žurku za pamćenje na Together. Always! bini.

„U Crnoj Gori sam prvi put kao Konstrakta, kad imaš odgovor od publike koji sam ja dobila, koncert uvijek bude lijep. Bacali su na binu grudnjake, naočare, medu, poruke koje još nisam stigla da pročitam i majicu na kojoj je pisalo Godstrakta! Exitovski duh i entuzijazam se prepoznaje, ali svaki Exitov festival ima svoju specifičnost. Lokacija Sea Dance-a je toliko lijepa da mi je žao što se festival ne dešava preko dana. Ovo mjesto je prelijepo“, rekla je Konstrakta.

Konstrakta
foto: Sea Dance Festival

Mahmut Orhan je nakon nastupa bio pun utisaka: „Već sam bio u Crnoj Gori, ali nakon ovog nastupa sam još više oduševljen. Bina je na nekoliko metara od mora i to daje osjećaj koji druge lokacije nemaju. Hvala vam, Sea Danceri“, rekao je on.

Anfisa Letyago kazala je da je prva festivalska noć u Buljarici bila nezaboravna. "Svaki set mi je kao da prvi put puštam, a pogotovo na ovakvoj lokaciji, pored mora, i pred ovakvom publikom. Ja sam im dala mnogo energije, oni su mi uzvratili, i sve zajedno je bilo sjajno, osjećam se kao da sam na odmoru, a ne na poslu“, podijelila je svoje utiske nakon seta.

Premijer Dritan Abazović, koji je prisustvovao otvaranju festivala, rekao je da Sea Dance donosi kosmpolitski duh. „Sreo sam ljude iz Amerike, Izraela, Evrope i cijelog regiona i mislim da je svijet u malom došao u Budvu da uživa u vrhunskoj muzici“, izjavio je Abazović.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović je rekao da festival izgleda odlično i da se svake godine ide naprijed. „Skoro do zadnjeg dana se nije znalo da li će festival biti održan, ali našli smo način, mislim da je festival još bolji nego prošle godine i idemo dalje“, naveo je Božović.

Bonus video: