Danijel Alibabić "napada" sve ciljne grupe

Još jednom numerom čija je premijera danas u 15 časova na njegovom Youtube kanalu, crnogorski muzičar najavljuje dugoočekivani album “Dvije strane”

4305 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz spota “Napadam”, Foto: Printscreen Youtube
Detalj iz spota “Napadam”, Foto: Printscreen Youtube

Crnogorski muzičar Danijel Alibabić danas u 15 časova na svom Youtube kanalu objaviće numeru “Napadam”, koja je najava njegovog dugoočekivanog studijskog albuma “Dvije strane”.

Numeru “Napadam” potpisuju sin pokojne Marine Tucaković - Milan Laca Radulović (tekst) i Nemanja Antonić (muzika i aranžman), a svakako je iskorak u Danijelovom muzičkom izrazu s obzirom na to da je rađena u modernom žanru.

”Kompozicija ‘Napadam’ je potpuno drugačija od svih koje sam do sada snimao. U pop-trap fazonu je, tako da sam spojio žanr kojem pripadam i novi muzički žanr trap koji je jako popularan, posebno kod mlađe populacije. Ono što sam siguran je da će se svidjeti svima koji su i do sada pratili i voljeli moj rad, ali da ćemo dobiti i još jednu ciljnu grupu, a to je mlađa populacija. Poenta mog novog albuma je, pored ujedinjavanja Balkana, ‘napadanje’ na sve ciljne grupe. Jedva čekam reakciju javnosti na sve pjesme i zanima me šta će im se sa albuma najviše dopasti”, iskren je Alibabić.

No nije samo pjesma drugačija. Naime, za ovaj singl Alibabić je snimio i spot, a i on je potpuno drugačiji od svih videa koji je ovaj crnogorski muzičar snimio do sad.

”Moram priznati da sam dugo razmišljao kada sam dobio referencu ovog spota i zahvaljujući Miodragu Miki Markovicu prelomio da želim to. Rečenica koja mi je ostala u glavi, a njegova je, da ako želis da budeš A liga, onda i ulaganja moraju biti za A ligu. Prihvatio sam, došao na set gdje me je sačekalo 57 zaposlenih ljudi i osjetio nevjerovatnu moć. Siguran sam da će se spot svidjeti svima jer je filmičan, art, originalan i potpuno drugačiji od svega što je Balkan ponudio do sada. Istakao bih još, pored Mike, Baneta Devica i Žileta koji su idejni tvorci i zajedno sa Mikom napravili ovo remek-djelo”, naglašava Alibabić.

Danijelov album “Dvije strane” biće objavljen do kraja godine, a simbolizuje dvije strane muzičke ličnosti Danijela Alibabića, dvije strane muzičkog karaktera. Na njemu će biti ukupno 10 pjesama, pet u pop-fazonu, a pet “različitih modernih žanrova” od kojih je jedna “Napadam”.

Bonus video: