Sassja: "Beton" je himna za ekipu

„Sigurno ćete na novom albumu čuti drugačiji zvuk. Zavisi koliko tvrđi ili ne, jer se na novom albumu nisam trudila, niti želim, da cijeli album bude u istom zvuku, da li mekšem ili tvrđem," kazala je hip hop zvijezda
608 pregleda 0 komentar(a)
Sassja, Foto: Baris Šabić
Sassja, Foto: Baris Šabić
Ažurirano: 25.09.2017. 17:55h

Prva žena FM Jama, kako i sama sebe naziva u pjesmama, a među ljubiteljima hip hop muzike poznata kao Sassja, objavila je još jedan singl sa predstojećeg albuma „No problemo“, a pjesma nosi naziv „Beton“.

U pitanju je himna pomenutog bosanskohercegovačkog crewa kojoj Sassja pripada, koja je iznjedrila veliki broj regionalno poznatih hip hop izvođača poput Frenkija i Eda Maajke, a tuzlanska reperka u razgovoru za „Vijesti“ ispričala je kako je nastala pjesma, ali i kada fanovi mogu očekivati novi album.

„Nema tu neke posebne ideje. Mi iz FM Jama jako volimo sve ljude koji su tu, čuvamo ih i pazimo. Ko god da je, na bilo koji način, dio FM Jam ekipe zna kakvo je to poštovanje i ljubav. Jako volimo da pravimo pjesme o tome“, objašnjava ona kako je nastala himna FM Jama i ističe da je i ranije bilo takvih numera.

„'Clash' je bila o tome i još nekoliko pjesama sa albuma 'Taktički praktično' i biće ih još puno, jer se uvijek veselim radu na himni svojoj ekipi“, ispričala je Sassja.

Na pitanje da li će upravo tako zvučati ostatak albuma ili će više ići ka stilu blažih numera, kao što su, takođe već objavljene pjesme „Ništa“ i „No problemo“, reperka iz Tuzle kaže da od nje možemo očekivati bukvalno sve.

„Sigurno ćete na novom albumu čuti drugačiji zvuk. Zavisi koliko tvrđi ili ne, jer se na novom albumu nisam trudila, niti želim, da cijeli album bude u istom zvuku, da li mekšem ili tvrđem. Prošli album nije ni planiran da se radi kao album, već je slučajno ispalo, a na ovom u suštini ima vrlo različitih pjesama“, nagovještava ona i podsjeća na singlove „Njemica“ i već pomenute „Ništa“ i naslovnu „No problemo“.

“Sigurna sam da, ukoliko vas je sada iznenadio 'Beton', nakon pjesme 'No problemo', će vas sljedeći singlovi dodatno iznenaditi. Posebno mi je drago da na ovom albumu baš to i radim - ne dozvolim publici da zna šta je sljedeće. Želim da svaka naredna pjesma i singl uhvate publiku na iznenađenje i da se pitaju da li je to moj fazon, to mi je zanimljivo”“, uz smijeh komentariše Sassja koja se, kaže, odlično snašla u svakom, pa i chill fazonu kakav je „No problemo“.

„Snalazim se odlično, jer sam i sama u chill fazonu svakog dana, sata, a odlično se snalazim u 'Betonu', jer ima dana i kada sam beton“, u šali odgovara reperka.

Upravo u „Beton“ pjesmi Sassja se osvrće na sve ljude iz FM Jama koje pazi kao porodicu, pa odgovara i na pitanje ko su to reperi koje doživljava kao članovi familije.

„Uđite na fmjam.com i tražite naše slike na Facebooku, Instagramu...To nije samo krug repera i DJ-eva, evo, upravo mi i drugarica maše, jer je i ona tu iako ne repuje, ali tu su Frenkie, Edo, Indigo, Kontra, Hamza, DJ Soul...“, trudi se Sassja da nabroji sve.

„...Kantri koji je sa mnom radila cijeli album, cijela ta ekipa koja je sa mnom sarađivala. Ja sam prva žena FM Jama, ali ima ih još u pozadini“, nastavila je repreka koja kaže da bi novi album trebalo da izađe krajem oktobra.

„Ništa nije definitivno, osim toga da će album na CD-ovima biti dostupan krajem oktobra i na nekim platformama poput Deezera, ali tek vremenom će se sve pjesme objavljivati kao singlovi“, objašnjavasvoj plan Sassja.

„Razlog je što ne želim da cijeli album postavim na Youtube, jer je takvo vrijeme da generalno manje slušaju cijele albume, a želim da svi posvete dovoljno pažnje svakoj pjesmi“, smatra ona.

Nismo mi 50 Cent, živimo u mahalama

U posljednjem singlu „Beton“, publiku su, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, kupili stihovi poput „A ako je Bog iz Detroita onda je Boginja sigurno iz Tuzle“ i „U spotu im pare, u spotu im Bentley, realnije, izgledam ja na metli“.

Tuzlanska boginja je za „Vijesti“ prokomentarisala da je u posljednje vrijeme sve popularniji dio rep muzike u kojem se tekst svodi na nabrajanje modnih i marke automobila.

„Mislim da sam dosta toga rekla i u pjesmi, a da prostite meni je sve to s*anje. Jer je realno da svi lažu, a taj neko, ko u spotu pokazuje ogromne svote novca, vrlo je malo vjerovatno da ih je zaradio baveći se muzikom“, oštra je reperka.

„Ali dobro, svako radi onako kako želi i to mi je OK, više mi je smiješno. Opak, nijesmo mi 50 Cent i ne živimo u kvartovima, nego u mahalama, koje bankrotiraju“, odgovorila je Sassja.

Bonus video: