Evolucija u zvuku benda Elemental: Novi singl "Hajde ljubav dođi"

"Govori zapravo o spremnosti osobe da prihvati ljubav jer lično smatram da koliko god je ljubav magična, čarobna i neki put neuhvatljiva, ona je zapravo odluka, i mi odlučujemo predati nekom svoje srce, snove, nade, prepustiti se nekom drugom u ruke", kazala je pjevačica

2238 pregleda 0 komentar(a)
Priselac Remi, Foto: Printscreen/Youtube/Elemental
Priselac Remi, Foto: Printscreen/Youtube/Elemental

Kultni zagrebački bend "Elemental" objavio je singl "Hajde ljubav dođi" kojim najavljuje rad na novom studijskom materijalu.

Elemental je kroz svojih 25 godina karijere kad je zvuk u pitanju prolazio razne faze, te provlačio svoju muziku kroz gotovo sve žanrove. Najnoviji singl takođe je jedna nova muzička evolucija gdje je bend odlučio da malo više studijski eksperimentiše sa zvukom.

Tako je numera "Hajde ljubav dođi" zarazni i pozitivan singl kojim je Elemental napravio iskorak u zvuku prema nešto drugačijoj produkciji, sintesajzerima i elektroničkim bubnjevima.

"Pjesma ‘Hajde ljubav dođi’ je poprilično pozitivna. Govori zapravo o spremnosti osobe da prihvati ljubav jer lično smatram da koliko god je ljubav magična, čarobna i neki put neuhvatljiva, ona je zapravo odluka, i mi odlučujemo predati nekom svoje srce, snove, nade, prepustiti se nekom drugom u ruke. To može biti dosta riskantna situacija, ali nekako uvijek moraš vjerovati da će biti ok i da si donio pravu odluku. Pjesma ‘Hajde ljubav dođi’ je poziv osobe koja je spremna da prihvati ljubav i koja je, ajmo reći, radila na sebi, naučila sebe da voli, i koja se sad nalazi u tom jednom prostoru gdje je spremna predati svoju ljubav, ali isto tako i primiti ljubav sa druge strane", ispričala je o novom singlu Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental.

Ovo je godina u kojoj Elemental obilježava srebrnu brojku, te će ove godine imati i brojne koncerte gdje će proslaviti ovaj jubilej.

Bonus video: