"Goblin Zeppelin" objavio album Burn the Idol

„Planiramo ove jeseni svirke u Podgorici i Niķkšiću, kao i nastupe u Srbiji”
204 pregleda 0 komentar(a)
Goblin Zeppelin, Foto: Privatna arhiva
Goblin Zeppelin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.09.2017. 16:19h

Podgorički metal sastav “Goblin Zeppelin”, nakon duže najave objavio je album pod nazivom “Burn the Idol” koji se od nedavno može naći i preslušati na Internetu, a u razgovoru za “Vijesti” Nebojša Ćulafić, vokal i frontmen sastava otkrio je kada će uslijediti svirke i promocija novih pjesama, planove za ekranizacije i druge detalje.

“Naš prvi album "Burn The Idol" je počeo da se snima krajem 2015. Sav materijal je bio nasnimljen u studiju 14 u Studentskom domu. Nakon toga on je dat na editovanje, miksovanje i mastering Branku Banu Jugoviću, 'Studio Rebellion', Podgorica”, objašnjava muzičar.

“Pošto sam najkasnije ušao u taj projekat, jer je prvobitno trebalo da pjesme pjeva Klidža (Miloš Klikovac - gitara), pa smo probali kako to ide van njihovih okvira, snimio sam pjesmu za demo 'Box Full Of Pain' koja se ne nalazi na albumu, ali bi trebalo brzo da je izbacimo ove jeseni”, pojašnjava Ćulafić a.k.a. Jack Lupino.

“Ekipa je bila sigurna da je to to, pa sam ostale vokalne dionice za album nastavio da snimam u hip-hop studiju 'Radio Katakomba' iz Budve uz pomoć producenta i repera Nemanje Đorđevića Necketa. Pjesme na ovom albumu, kao i cijela vizija i politika benda, proizvod su osnivača pod nazivom Miloš Klikovac Klidža”, nastavlja on.

Prema riječima Ćulafića, koji uz Klikovca, ali i Balšu Kneževića (bas), Stefana Stanišića (solo gitara) i Jovana Redžića (bubnjevi) čini “Goblin Zeppelin”, “Burn the Idol” je obuhvatio i numere koje su ranije objavljene i poznate publici.

“Do sad smo objavili dupli singl 'Necromancer Erotica' koji sadrži dvije pjesme (Necromancer Erotica i Graveyard Beast) i jednu pjesmu, odnosno najavu istoimenog albuma 'Goblin Zeppelin'. Od ostalih pjesama izdvojili bismo svaku, pa bismo voljeli da ljubitelji ovog zvuka i nas poslušaju u kompletu i da sami izaberu svoj favorit”, poručuje muzičar.

U ranijem razgovoru za “Vijesti” njegov kolega Klikovac isticao je da album neće moći da se svrsta u jedan žanr, a Jack Lupino ističe da su ostali dosljedni tome.

“'Goblin Zeppelin' je definitivno beskompromisan i žestok metal band, ali ako bismo detaljisali oko podvrste metala svi bi bili zbunjeni. Zasigurno je u pitanju thrash/groove metal sa primjesima stonera i gothic tematike. Ali s obzirom na to da materijal za novi album čeka u fioci, ne znam šta možete da očekujete. Ne ograničavamo se”, ispričao je on i samim tim potvrdio da publika uskoro može očekivati još novih pjesama.

Kada je u pitanju dostupnost albuma članovi ovog sastava odlučili su se za elektronsku varijantu, a postoji mogućnost i naručivanja CD-a.

“Potpisali smo ugovor sa najstarijom nezavisnom izdavačkom kućom iz Srbije "Take It Or Leave It" koja nam radi kako digitalna, tako i fizička izdanja. Tako da 'Burn the Idol' možete naći i na Deezeru, Spotifyu, Google Playu, YouTubeu... i naravno možete poručiti fizičko izdanje ili preko nas ili preko stranice izdavačke kuće”, pojašnjava on i ističe da se album može naručiti putem sajta Amazon sajta, po cijeni od sedam funti.

“Mislim da smo jedan od rijetkih bendova čiji se album prodaje na takvom sajtu”, sa ponosom je ispričao Ćulafić.

O planovima za promociju albuma, on je rekao:

“Planiramo ove jeseni svirke u Podgorici i Niķkšiću, jer to su jedini gradovi gdje može nešto da se organizuje, mada se ne ograničavamo, rado bismo nastupali. U planu su i nastupi u Srbiji”.

Spreman i materijal za novo studijsko izdanje

Kako je otkrio Ćulafić, neke od pjesama sa prvog albuma “Goblin Zeppelina” - “Burn the idol”, uskoro bi mogle biti i ekranizovane, jer su pregovori u toku.

“Ako se to ne uradi, nezavisni singl 'Box Full Of Pain' koji treba da svane prije 2018. će biti objavljem u vidu spota”, tvrdi muzičar.

Na pitanje zbog čega, ako već imaju završene pjesme za drugi album nisu sve objavili na jednom, Ćulafić kaže:

“Ovaj album je trebalo ovako da ispadne, a što se tiče drugog, Klidža je to napisao u nekom periodu ne puno nakon prvog, ali nismo bili tim, pa tako da računamo da ćemo se timski oko toga pozabaviti, i ne znamo kako će to ispasti, ali zasigurno će vam se svidjeti (fanovima iskrenog rokenrola i metal religiji)”.

Bonus video: