Poslušajte prvu posthumnu pjesmu Džordža Majkla

Nastala osamdesetih godina “Fantasy” je prvi put objavljena kao b-strana hit singla “Freedom” iz 1990. godine, a nalazi se i na deluks verziji reizdanja Majklovog albuma “Faith” iz 2011.
0 komentar(a)
Džordž Majkl, Foto: Reuters
Džordž Majkl, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.09.2017. 16:04h

Radio BBC 2 predstavio je neobjavljenu pjesmu Džordža Majkla, nešto više od osam mjeseci poslije smrti pop zvijezde. Majklov producent rekao da je na singlu radio s podijeljenim osjećajima, sa suzama, ali i radošću i ljubavi.

"Fantasy", remiks numere iz osamdesetih godina, objavljen je u emisiji “Chirs Evans Breakfast”.

Producent Nil Rodžers napisao je na Twitteru da je na novom singlu radio s "podijeljenim" osjećajima, sa "suzama, nesigurnošću, radošću i ljubavlju".

Majkl je preminuo 25. decembra 2016. u 54. godini usljed srčanih problema. Sahranjen je tek krajem marta u uskom krugu porodice i prijatelja na sjeveru Londona, poslije višenedjeljne istrage koja je pokazala da je umro prirodnom smrću.

Sa više od 100 miliona prodatih nosača zvuka, on je posljednjih godina živio povučeno i pripremao album i autobiografski dokumentarac.

Nastala osamdesetih godina “Fantasy” je prvi put objavljena kao b-strana hit singla “Freedom” iz 1990. godine, a nalazi se i na deluks verziji reizdanja Majklovog albuma “Faith” iz 2011.

"Trebalo je da Fantasy bude objavljena na albumu Listen Without Prejudice i planirana je kao jedan od singlova sa tog izdanja iz 1990. godine, ali su se ti planovi nekako zagubili", rekao je Majklov menadžer Dejvid Ostin za Radio 2.

Dok je preminuli muzičar radio na reizdanju “Listen Without Prejudice”, odlučio je da je ta numera zaslužila da konačno bude objavljena kao singl.

"Džordž je tada, početkom 2016, pozvao svog dobrog prijatelja Nila Rodžersa, jer je znao da njih dvojica pričaju istim muzičkim jezikom i Nil je ponovo producirao snimak", ispričao je Ostin.

Rodžers je učestvovao u dokumentarcu o čuvenom muzičaru prije njegove iznenadne smrti i izvodio je ovaj remiks na turneji sa sastavom "Chic" ovog ljeta.

Sestre Džordža Majkla, Melani i Joda, najavile su da žele da nastave bratovljevo djelo "dijeleći" njegovu muzičku baštinu, "baš onako kako bi on sam želio", uz pomoć njegovog kreativnog tima iz "Sony Recordsa".

Procijenjeno je da ima materijala za tri albuma ali oni, zajedno sa već poznatim saradnjama sa Rodžersom i producentom Naughty Boyem, još nemaju datum objavljivanja.

Bonus video: