Hauser i Ćetković priredili spektakl u Baru

Poznati violončelista iz Crne Gore krenuo u prvu svjetsku solo turneju, Ćetković najavio da priprema novi album, predstavu...

7472 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Media Biro
Foto: Media Biro

Nastupi svjetski proslavljenog violončeliste Stjepana Hausera i regionalno obožavanog pjevača Sergeja Ćetkovića oduševili su u petak veče publiku na platou ispred dvorane Topolica u Baru.

“Na naše veliko zadovoljstvo grad je zaista pun, poslali smo jako lijepe slike sa platoa ispred dvorane Topolica. Emocije i reakcije publike su definitivno opravdale naša očekivanja. Od samog starta smo bili ubijeđeni da je Stjepan Hauser umjetnik svjetskog renomea i izuzetno nam je zadovoljstvo što sa ponosom možemo da kažemo da je svoju prvu samostalnu turneju započeo u Baru,” istakla je Jovana Nenezić, predstavnica Turističke organizacije Bar, koja je organizovala koncert.

Hauser je upravo koncertom u Baru počeo prvu svjetsku solo turneju.

“Zapravo, ovo je moj prvi javni nastup u Crnoj Gori, napokon je došao i taj čas da ovdje nastupim, cijeli život sam čekao da se desi taj trenutak. Drago mi je da upravo ovdje otvaram svoju samostalnu turneju. Organizatori su se stvarno potrudili, svaka im čast. Uložili su puno truda kako bi iz Bara sve krenulo,” ispričao je Hauser, kako prenosi Media Biro.

On je tokom nastupa izveo poznate pjesme “Hallelujah”, “Caruso”, “Livin La Vida Loca”, “Let’s Get Loud”...

“Šta god da sviram uvijek sviram kao da je prvi put, tako da je sve autentično. Nikad nisam ponovio dvije iste note u životu, to je uvijek moment. Kada osjetim tu masu ljudi i njihovu ljubav to onda samo izlazi iz mene. Što ima više ljudi, to mi je i lakše. Osjećam veću ljubav i energiju,” objasnio je muzičar.

Da su Sergej Ćetković i Stjepan Hauser zaista muzički kompatibilni, dokazuje i njihova zajednička pjesma “Oči nikad ne stare”.

Ćetković je izrazio dodatno zadovoljstvo što se tim povodom vratio u Bar, grad svojih muzičkih početaka.

“Lijepo je biti tu gdje sam napravio svoje prve muzičke korake svirajući sa svojom grupom po raznim kafićima i klubovima, a danas već dolazim kao zvijezda, iako ne volim taj epitet. Cilj je biti na visini zadatka i praviti koncerte, kao što je bio ovaj od sinoć. Hvala TO Bar na prilici da budem tu ovo veče koje mnogo znači i meni i Baru, ali naravno i Stjepanu koji odavde kreće na svoju samostalnu svjetsku turneju. Sve je prošlo kako treba, te koristim priliku da zahvalim publici, koja nije samo iz Bara, već i sa svih strana svijeta, što su bili divni i što je energija bila ovakva kakva jeste,” ispričao je Ćetković.

Nastup u Baru mu je tek jedan u mnoštvu koncerata koje izveo u skorije vrijeme i ne planira da se zaustavi sa kreativnim planovima.

“Spremaju se nove pjesme, novi CD, to će biti sedmi po redu studijski album, Sljedeće godine zaokružujem ovih prvih 25 muzičke karijere. Biće tu puno noviteta, spotova i pjesama. S druge strane, što se tiče dječjeg sadržaja, i tu sam poprilično angažovan. U pripremama su nove sezone 'Lole i Mile', biće tu i predstava 'Lola i Mila'. Biće tu zanimljivih i edukativnih stvari što je najbitnije,” najavio je Ćetković.

Iz TO Bar su najavili da planiraju još manifestacija svjetskog kalibra.

“Želimo da najavimo i da kažemo da ubuduće planiramo još ovakvih vidova velikih koncerata i da je ovo samo početak i da se Bar konačno pozicionira kao svjetski prepoznata destinacija za velike koncerte i velike događaje,” rekla je predstavnica TO Bar Jovana Nenezić.

Bonus video: