Ne znam za ograničenja sopstvenih ideja

Multimedijalni umjetnik Slavko Kalezić priča o povezanosti sa r’n’b divom Bijonse, te otkriva kako je prošao na nastupu u Skandinaviji

1360 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dugo godina crnogorski multimedijalni umjetnik Slavko Kalezić pripremao se za tri minuta koji će ga lansirati u orbitu, a upravo se to desilo na Eurosongu 2017. godine kada je predstavljao Crnu Goru. Od tada pa do danas Slavko je redovan gost svih evrovizijskih žurki, a fanovi iznova pokazuju da njegovu hit-numeru “Space” nijesu zaboravili.

Ovaj umjetnik od svojih početaka nije krio da mu je jedan od uzora i muza r’n’b diva Bijonse, te sa posebnim ponosom na društvenim mrežama uvijek podijeli situaciju gdje ga je poznata muzičarka iskopirala.

To se desilo i prije nekoliko dana kada je podijelio fotografiju iz spota za numeru “Space” i nedavno objavljenu Bijonsinu, a oboje su u plavim dugim haljinama.

“Po ko zna koji put. Obećavam. Ona i ja. Na sceni. Desiće se. To će biti jedna od jagodica na umjetničkoj tortici. Svečanosti traju”, napisao je Slavko ispod objavljene fotografije.

U razgovoru za “Vijesti” ne krije da je ponosan na to što slično razmišljaju, a osvrnuo se i na nedavni nastup koji je imao u Skandinaviji gdje je oduševio ujaka poznatog muzičara...

Od početka karijere ne kriješ poštovanje i ljubav prema stvaralaštvu Bijonse i evidentno je da se podudarate i kad je moda u pitanju. Nerijetko se dešava da nakon tebe ona ponese skoro identične kreacije. Koliko ti to znači s obzirom na to da si i kreativni direktor svih svojih projekata?

Neopisivo mi mnogo znači. Jasno je da, kad je moja malenkost u pitanju, granice ne postoje i ne zaboravimo da je Bijonse vidjela moje stvaralaštvo preko zajedničkog saradnika. Nije skrivala oduševljenje u vezi sa svim što je vidjela. I te kako je poštujem, jer je ona neko ko konstantno radi na sebi, ne ušuškava se nego uvijek želi da ide naprijed kad su performing skills u pitanju. Moja karijera je u najljepšem smislu rasuta na sve strane umjetničke djelatnosti i što više idem naprijed, sve više sam svjesniji obaveze da moram dati najbolje od sebe što imam. Uvijek. I zauvijek.

Slavko i Bijonse
foto: Privatna arhiva

Nedavno si nastupao na poznatom kruzeru u Skandinaviji gdje si osvojio publiku. U publici je bio i jedan interesantan gledalac. O čemu se radi?

Da. Nastup je protekao sjajno i gledalo ga je više od hiljadu ljudi. Srećan sam kad premašim sopstvena očekivanja. Nakon nastupa uslijedio je “meet & greet” sa mnom i, između svih ostalih, prišao mi je ujak svjetski poznatog pjevača The Weeknda i nije skrivao oduševljenje nakon mog dvadesetpetominutnog nastupa. Rekao mi je da je moja energija svjetskog ranga i da je morao da se slika sa mnom. Inače je bio na proputovanju Evropom. To su za mene momenti koji su od neprocjenjivog značaja.

Sarađivao si sa Nikol Šerzinger, Sajmonom Kauelom, Nikolasom Lindherstom, prijatelj si sa Lorin i Končitom Vurst, možeš li stići i do Bijonse?

Kao što rekoh, ne znam za ograničenja sopstvenih ideja. U mom slučaju ih nema. Otkriću još jedan jako važan momenat. Poznajem se sa njenim posebnim prijateljem i stilistom koji se zove Ty Hunter. On joj je kao brat. Tako da… sve ide svojim tokom. A neko sam ko i iznenađuje.

Tebi je Eurosong takmičenje, u odnosu na ostale crnogorske izvođače, mnogo donijelo. Znači li to da si sâm znao da iskoristiš ta tri minuta na sceni i da li je u pitanju sreća ili maksimalna posvećenost?

Znao sam da iskoristim ta tri minuta. Ne zaboravimo da se neposredno nakon Eurosonga desio i britanski X Factor. Maksimalna posvećenost je suština. Godinama sam se spremao za ta tri minuta koja će me lansirati u orbitu i, nakon tog lansiranja, nema zaustavljanja. Do tih tri minuta sam se pripremao. Dakle, ništa se ne dešava preko noći. Rad, rad i samo rad.

Uskoro kreće pozorišna sezona 2023/2024. Koliko ćeš tu biti angažovan?

Svi koji istinski prate moj rad znaju da je pozorište moja prva ljubav i da sve počinje i završava se kroz pozorišno stvaralaštvo. Pozorište je moja krv i ono je na prvom mjestu. I te kako ću biti angažovan. Nova sezona i posebne scenske radosti tokom igranja predstava “Šćeri moja”, “Očevi su grad(ili)”, “Djeca sunca”… Radujem se radu tj. obnovi predstave “Posjeta” kojom ćemo obilježiti dan Crnogorskog narodnog pozorišta. S posebnim ushićenjem se radujem igranju predstava “Soulfood” i “Ispovijesti”. Krenuo sam sa radom na novoj predstavi koja se zove “Pismo”. O tome ćemo tek razgovarati… To će biti projekat moje duše…

Znao sam da iskoristim ta tri minuta. Ne zaboravimo da se neposredno nakon Eurosonga desio i britanski X Factor. Maksimalna posvećenost je suština. Godinama sam se spremao za ta tri minuta koja će me lansirati u orbitu i, nakon tog lansiranja, nema zaustavljanja

Svi koji istinski prate moj rad znaju da je pozorište moja prva ljubav i da sve počinje i završava se kroz pozorišno stvaralaštvo. Pozorište je moja krv i ono je na prvom mjestu

Bonus video: