Brus Springstin zbog bolesti odlaže koncerte

Springstin, kantautor koji voli da svira uživo, a koncerti mu traju maratonski, početkom ove godine je bio na turneji sa svojim "I strit bendom" (E-Street Band)

3513 pregleda 0 komentar(a)
Brus Springstin, Foto: Reuters
Brus Springstin, Foto: Reuters

Američki pjevač Brus Springstin, velika rok zvijezda, najavio je da će za 2024. godinu odložiti sve koncerte planirane za ovu godinu u SAD da bi se "oporavio od čira na želucu".

"Bos" koji je napunio 74 godine i već odložio avgustovske i septembarske koncerte, napisao je na društvenoj mreži X da se "posljednjih sedmica i dalje dobro oporavlja od čira na želucu", ali da će se liječiti "do kraja godine".

"Svi preostali koncerti 2023. biće odloženi za 2024. godinu", dodao je on.

"Hvala svim mojim prijateljima i fanovima na lijepim željama, ohrabrenju i podršci! Osjećam se bolje, i jedva čekam da se vidimo sledeće godine", napisao je Springstin.

Novi termini odloženih koncerata biće uskoro objavljeni.

Springstin, kantautor koji voli da svira uživo, a koncerti mu traju maratonski, početkom ove godine je bio na turneji sa svojim "I strit bendom" (E-Street Band).

Springstin rodom iz Nju Džersija, karijeru je počeo 1970-ih godina pjesmama iz miljea radničke klase i američke svakodnevice, a postao je megazvijezda sa albumom "Born In The USA" (1984), na kojem je, pored slavne naslovne pjesme, i ogroman hit "Dancing In The Dark".

U svojoj muzici kombinuje rok, kantri, bluz, pa čak i soul.

Dobitnik je Oskara za pjesmu "Streets Of Philadelphia" (Ulice Filadelfije) iz istoimenog filma.

On je među mmuzičarima sa više od 100 miliona prodatih ploča, a samo album "Born In The USA" prodat je u 30 miliona primjeraka.

Bonus video: