Doli Parton pohvalila Bijonsinu obradu pjesme "Jolene"

"Cowboy Carter" je već oborio rekorde, postavši album sa najviše stimova u jednom danu ove godine na Spotifyju, objavila je platforma u petak.

5698 pregleda 5 komentar(a)
Bijonse, Foto: Reuters
Bijonse, Foto: Reuters

Ikona kantri muzike Doli Parton imala je samo riječi hvale za Bijonse koja je obradila njen hit "Jolene".

R&B zvijezda je predstavila svoju verziju klasika na novom albumu "Cowboy Carter", a Doli Parton je otkrila svoje mišljenje na društvenoj mreži Instagram.

"Vau, upravo sam čula 'Jolene'. Bijonse stvara probleme toj curi i ona ih zaslužuje", napisala je Parton, referišući na ženu iz naslova pjesme.

Parton, koja je originalnu verziju pjesme snimila 1973, je ranije nagovijestila da će Bijonse objaviti svoju obradu.

"Mislim da će vjerovatno biti na njenom kantri albumu, što me jako raduje", rekla je novinarima.

Kantri zvijezda je ranije otkrila da je njena kultna pjesma bazirana na istinitoj priči, inspirisana blagajnicom iz banke koja je flertovala sa suprugom pjevačice.

Bijonsina verzija "Jolene" ima promjene u tekstu u odnosu na original, prenosi Huffington Post.

"Džolin, upozoravam te, nađi svog vlastitog muškarca. Džolin, znam da sam kraljica, Džolin. Još uvijek sam kreolska bendži ku*ka iz Luizijane", pjeva u jednom trenutku i dalje nastavlja da "ima hiljadu djevojaka u svakoj sobi koje se ponašaju očajno" kao Džolin.

Fanovi već spekulišu kome je Bijonse posvetila ovu pjesmu. Njen suprug, reper Jay-Z priznao je da joj je bio nevjeran nedugo nakon izlaska albuma "Lemonade" 2016. U medijima su se pojavile spekulacije da je reper varao suprugu sa pjevačicom Ritom Orom, ali je Britanka porijeklom sa Kosova to negirala.

"Cowboy Carter" je već oborio rekorde, postavši album sa najviše stimova u jednom danu ove godine na Spotifyju, objavila je platforma u petak.

Bonus video: