Dvanaesta Morinjska gitarijada u petak, 4. avgusta

Manifestacija ima tradiciju dugu dvanaest godina, a na Morinjskoj gitarijadi svirali su Gale iz Kerbera, Najda iz Smaka, Autogeni trening, DST, Osmi putnik, Kraljevski apartman, Alogija...
65 pregleda 0 komentar(a)
Zoon Politikon, Foto: Privatna arhiva
Zoon Politikon, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.07.2017. 15:36h

Dvanaesta Morinjska Gitarijada biće održana u petak, 4. avgusta na glavnoj plaži u ovom mjestu, a publika će imati priliku da čuje bendove Zoon Politikon, Beer & Steel i Goblin Zeppelin.

“Cilj nam je bio da imamo neki regionalni bend, međutim, kao i prethodne, zbog nedostatka finansija odlučili smo da angažujemo crnogorske grupe. Zato očekujem da ove godine bude posjećenost kao i posljednjih nekoliko godina kada je na plaži Morinj bilo oko 200 ljudi”, skroman je Vojislav Uljarević, organizator Morinjske gitarijade.

Kako kaže, iako je ovo mjesto atraktivno turistima, njegovu manifestaciju posjećuje uglavnom lokalno stanovništvo.

“Da imamo jaka imena, možda bismo privukli turiste i goste iz regiona koji bi u Morinj došli samo zbog ove manifestacije. Ovako to bude lokalno stanovništvo, a dešava se da recimo ako imamo bend iz Nikšića, on dovede svoju publiku, ili da sa bendom iz Podgorice dođe nekoliko ljudi. Turisti u Morinj dolaze da se odmore, tako da ih rijetko možete vidjeti na lokalnim manifestacijama”, objašnjava Uljarević.

Morinjska gitarijada ima tradiciju dugu dvanaest godina, a na ovoj manifestaciji svirali su Gale iz Kerbera, Najda iz Smaka, Autogeni trening, DST, Osmi putnik, Kraljevski apartman, Alogija... Na pitanje koliko je ovakav muzički hepening značajan za promociju ovog malog primorskog mjesta, Uljarević odgovara:

“Morinjska gitarijada potpuno je atipična manifestacija za ovaj dio Crne Gore. Znate da se u Boki organizuju razne fešteiI nema manifestacija ovakvog karaktera. Ipak sve ove godine trudili smo se da održimo Morinjsku gitarijadu koja je jedan od najstarijih festivala na ovim prostorima”, objašnjava Uljarević.

Početak gitarijade zakazan je za 21 sat, ulaz je jedan euro.

Bonus video: