Eminem na drugom mjestu Billboard Hot 100 liste

“Houdini” sa predstojećeg albuma donio reperu najbolji plasman u posljednjih deset godina

1716 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Instagram/printcsreen
Foto: Instagram/printcsreen

Singl “Houdini” donio je reperu Eminemu najbolji plasman na top listama u posljednjih deset godina.

Pjesma se iste sedmice kada je objavljena našla na prvom mjestu top lista više zemalja, a na Billboard Hot 100 sada je na drugoj poziciji.

“Ovo je najbolje rangirana pjesma 51-godišnjeg repera iz Detroita u više od decenije, s obzirom na to da je ‘The Monster’ duet koji je snimio sa Rijanom, 2013. godine bio na vrhu liste”, podsjećaju The Detroit news.

Sveukupno, ovo je 23. put da se neka pjesma Eminema našla među top 10 pjesama, a prethodno je singl “Godzilla” 2020. godine bio na trećoj poziciji.

Od kako je “Houdini” pjesma objavljena, na muzičkoj striming platformi Spotify preslušana je 78 miliona puta, dok je broj pregleda na Youtube kanalu 60 miliona.

Na Billboard Hot 100 listi, ispred Eminema su Morgan Volen i Post Malone, sa pjesmom “I Had Some Help”, koji drže prvo mjesto već četiri sedmice.

The Detroit News ističe i da je Eminem pjesmu nazvao po čuvenom iluzionisti iz tog grada koji je preminuo 1926. godine, ali i da je reperov singl nadmašio istoimenu pjesmu Due Lipe, objavljene prošlog novembra, a koja se našla na 11 poziciji Billboard Hot 100 liste.

Zbog istog naziva pjesama, iz Billboarda tvrde da je slušanost singla Dua Lipe porasla za osam odsto, a pjesme Stiva Milera “Abracadabra” čije je djelove Eminem koristio za refren, za čak 101 odsto.

Iako Eminemov “Houdini” nije na vrhu najprestižnije muzičke top-liste, prvu poziciju je zauzeo na listama Australije, Islanda, Švajcarske, Velike Britanije, ali i Billboard Global 200, koja je bazirana na prodaji i slušanosti u više od dvjesta teritorija širom svijeta.

“Houdini” je prvi singl sa predstojećeg albuma “The Death of Slim Shady (Coup de Grace)”, koji će biti objavljen ovog ljeta.

Bonus video: