Struja nije pokvarila žurku, FatBoy Slim izazvao vrisku

222 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2017. 23:00h

Drugo veče Sea Dance festivala, koje je u znaku Fatboy Slima, počelo je oko 20 sati, kada je glavnu binu zauzeo Jung B, a već sat vremena kasnije set i mikrofon preuzeo je hrvatski tajanstveni dvojac Nipplepeople.

Oni su na scenu izašli, kao što je publika već navikla, sa prekrivenim licima, što im je otežavalo osvježavanje vodom, ali nije uticalo na njihovo izvođenje.

Pjevačica je iskoristila pauzu između pjesama kako bi pozdravila publiku, a ujedno je konstatovala i da ih je malo, što je možda i uticalo na to da se broj ljudi ispred bine znatno uveća do kraja svirke.

Pored svojih numera i posljednjeg singla "Frka" (koju je originalno otpjevala Zdenka Kovačiček 1981. godine) dvojac je izveo i obrade "Stardusta" - "Music Sounds Better With You" i "The Ting Thingsa" – "That's Not My Name", da bi nešto prije 22 sata sa njihovom najpoznatijom pjesmom "Sutra", završili nastup.

Nekoliko minuta nakon 22 sata, pred publiku je izašla Aleksandra Duende, koja je u razgovoru za medije prije toga otkrila, šta je pripremila za Sea Dance.

"Večeras sam pripremila minimalniji set, da kažem malo ravniji, jer sam htjela da napravim uvod koji nije pretenciozan, već samo da zagrijem ljude za đusku i ono što dolazi poslije mene, a to je Fatboy Slim", poručila je ona.

Duende je održala svoju rijec, pa je zaista dobro zagrijala i pripremila masu, pred punom glavnom binom, pola sata prije dolaska zvijezde večeri. Žurka se nije prekinula čak ni nakon nestanka struje, jer su na svim binama uključeni agregati. Ovo je najveće probleme izazvalo na ulasku u festivalski prostor, jer su čekeri za poništavanje ulaznica prestali da rade.

U međuvremenu, tačno u ponoc Fatboy Slim izašao je pred publiku, a prije početka nastupa prišao je do ivice bine i pozdravio publiku. Masa je uzvratila energičnim plesom i vrištanjem već na prve melodije i to najpopularnije numere "Eat, Sleep, Rave, Repeat", kojom je i počeo nastup.

Oko dvadeset minuta posle ponoći je ponovo regulisano napajanje električnom energijom.

Galerija

Bonus video: