REBEKA OBJAVILA SPOT ZA "SUPERMEN"

"Crnogorski rok se vraća na velika vrata"

Ovo je već drugi singl i spot Rebeke od ponovnog aktiviranja grupe iz grada piva i čelika
209 pregleda 1 komentar(a)
Rebeka, Foto: Sergej Zabijako
Rebeka, Foto: Sergej Zabijako
Ažurirano: 04.02.2019. 17:56h

Nikšićki rok veterani iz grupe Rebeka objavili su novi singl pod nazivom “Supermen”, koji prati i video dostupan na YouTube servisu.

Muziku i tekst za najnoviju numeru nikšićkih rokera potpisuje frontmen Rajo Golubović, a aranžman uz njega i Senad Kuruglija. Za produkciju je bio zadužen Bojan Dobrilović iz studija “D#order”, dok je produkciju vokala odradio Ljubo Stanišić.

Ovo je već drugi singl i spot Rebeke od ponovnog aktiviranja grupe iz grada piva i čelika, koji najavljuje njihovo predstojeće izdanje. Prije tri mjeseca ekranizovana je upravo pjesma posvećena njihovom gradu, pod nazivom “Nikšić (Grad iz snova)”, na kojoj je radila gotovo ista ekipa. I taj spot je dostupan na YouTube servisu.

Nikšićki rokeri poručili su u saopštenju dostavljenom medijima da su njihovi novi singlovi dokaz da se  crnogorski rokenrol vraća na velika vrata i da su grupe koje su nekada harale prostorom bivše Jugoslavije pogurane entuzijazmom opet počele da stvaraju.

Grupu Rebeka 1989. osnovali su Rajo Golubović i Mišo Vemić. Današnju postavu osim basiste i autora Golubovića čine i vokal Zoran Nikčević, gitarista Rade Popović i bubnjar Rajko Biberdžić.

Oni koji su pratili domaću scenu sjećaju  ih se prije svega sa početka 90-ih po hitovima kao što su “Rebeka” i “Marko Kraljević”, koji su emitovani na državnoj televiziji u udarnim terminima, dok su ih rokeri izvodili na nastupima u Sportskom centru Morača 1992. i 1993.

Rebeka je takođe imala zapažen nastup u Sportskom centru Nikšić, gdje je dijelila binu sa poznatim ex Yu rok sastavima kao što su Riblja čorba, Zabranjeno pušenje, Smak, Generacija 5...

Bend je prestao sa radom 1997, da bi se ponovo okupio 2008. i nastupio na Bedem festu. Rebeka trenutno priprema pjesme za novi album koji će uskoro izaći, a sadržaće šest numera.