"Prvi na crti" na "New People" kompilaciji

„Čekamo da se malo duže zadržimo skupa i objavimo muziku za nas i naše. Trenutno smo razdvojeni poslovima i gradovima”
108 pregleda 0 komentar(a)
Priv na crti, Foto: Privatna arhiva
Priv na crti, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.06.2017. 18:34h

Budvanska rep grupa Prvi na crti našla se sa pjesmom "NIGZ" na kompilaciji "New People vol. 1" najpoznatijeg srpskog hip hop portala "My People". Pjesma se, kao i ostatak kompilacije, može čuti na YouTube servisu.

Budvanski duo, koji čine reperi Necke i Jollanda, ovom numerom preknuo je pauzu u objavljivanju koja je dugo trajala, mada su i jedan i drugi imali solo izdanja, pod okriljem hip hop kolektiva Radio Katakomba kojem pripadaju.

"Jollanda je prvobitno predložio naslov 'Šklepiću svakog ko mi reče da sam reper, stari'. Prva verzija pjesme je bila zamišljena kao grajm sešn Katakombe, a onda smo skapirali da jedino nas dvojica imamo tekst, pa smo snimili demo. Jole je u međuvremenu pronašao idealan bit koji je radio Luka Knežević i kad smo se sastali za Novu godinu u studiju, kupili smo bocu dobrog vina, zapalili i snimili je uz vatromete. Miks i master je radio Laske Stevan Mandić", objasnio je Necke u razgovoru za "Vijesti".

Prvi na crti iza sebe imaju demo album "Ulična rasvjeta" iz 2006. i niz drugih pjesama, od kojih su se neke našle na kompilacijama Radija Katakombe. Necke je kazao da ako je neko i pomislio da ta grupa više ne postoji, ovaj singl je demanti.

"Ovo je samo jedan singl iz naše dugogodišnje saradnje i prijateljstva, naravno da ima još pjesama grupe Prvi na crti, samo što su na nivou demo snimaka i ideja. Čekamo da se malo duže zadržimo skupa i objavimo muziku za nas i naše. Trenutno smo razdvojeni poslovima i gradovima", istakao je Necke, aludirajući na činjenicu da njegov partner iz grupe živi i radi u Beogradu.

On je otkrio i kako je došlo do saradnje sa magazinom "My People".

"Rista iz My People magazina dugo godina sarađuje sa kreativnijim članom benda na planu vizuelnog identita, pa je igrom slučaja poslušao pjesmu i odabrao je za svoj mikstejp posvećen isključivo ne mnogo popularnim izvođačima", kazao je Necke.

Jollanda je prije dvije godine objavio solo album "Na talasima rima", dok je Necke prošle godine izdao EP "Sve trupe...". Necke je takođe i frontmen budvanskog krosover benda Mazzom u fugazzu.

Bonus video: