NAJAVILI JOŠ NASTUPA TOKOM LJETA

Nova postava, stara priča: Agresivna i tačna svirka Autogenog treninga

Sinoć su publiku uglavnom činili nešto stariji fanovi nego što je to najčešće slučaj na svirkama Treninga, pa je atmosfera bila mirnija, ali svakako nije prošla bez skakanja i bengovanja
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2017. 13:09h

Nova postava, stara priča - tako bi se ukratko mogao opisati nastup Autogenog treninga održan sinoć u podgoričkom kafiću "Berlin". 

Najpoznatiji crnogorski alt-rok sastav pružio je fanovima ono na što su i navikli, bazirajući svoj dvočasovni repertoar na pjesmama sa dva albuma koja ima iza sebe, bez obzira što će uskoro objaviti novi.

Nikšićko-podgorički sastav premijerno je u Podgorici svirao sa novim bubnjarem Milošem Mićunovićem (Nagual), koji mijenja originalnog člana Bojana Bojanića, koji je trenutno u inostranstvu. Mada je nemoguće potpuno zamijeniti Bojanića, koji je jedan od najbitnijih faktora uspješnosti Treninga, Mićunović je odradio odličan posao, pa je odsustvo originalnog bubnjara bilo gotovo neprimjetno.

Bio je to i premijerni nastup glavnom gradu Treninga nakon višemjesečne pauze u radu. Frontmen Dino Kapetanović je prošle godine, kao i ostali članovi najpoznatije postave Treninga - već pomenuti Bojović i bivši basista Ilija Kojović (koji sada živi i radi u Beogradu), takođe napustio Crnu Goru, ali se ove vratio priznavši da nije mogao bez muzike i benda. Kapetanović je još jednom pokazao da je on ta pokretačka snaga koja vuče ovaj sastav dalje i održava ga u životu.

Sinoć su publiku uglavnom činili nešto stariji fanovi nego što je to najčešće slučaj na svirkama Treninga, pa je atmosfera bila mirnija, ali svakako nije prošla bez skakanja i bengovanja, uglavnom u prvim redovima gdje su bili oni mlađi. 

Pjesme su se ređale bez mnogo riječi između njih, osim ponekog "Hvala" i "Da li se čujemo dobro" od Kapetanovića. Svirka je bila standardno agresivna i tačna, uz već karakteristično frontmenovo uzvikivanje slogova i ponavljanje riječi, a svaku pauzu između udara rifova i teških ritmova publika bi dočekala vriskom i aplauzom.

Fanovima sada preostaje da očekuju skori izlazak novog materijala, a iz Treninga su poručili da će tokom ljeta biti još svirki, najvjerovatnije festivalskih. 

Galerija

Preporučujemo za Vas