Saradnja s klapom Who See je najbolje što mi se desilo od povratka iz Amerike

"Oni koji me ne poznaju vide ono što je na ekranu, a drugi ipak znaju razliku između Milenice i Ive. Uživam, komentari me zabavljaju”
1552 pregleda 6 komentar(a)
Iva Kostić
Iva Kostić
Ažurirano: 10.06.2017. 06:58h

Nakon što je kotorski dvojac “Who See”, objavio novi singl i spot “Naselje”, među komentarima osim pohvala, najčešće je pitanje “Ko je Milenica?”, odnosno djevojka koja se pojavljuje u kadru dok Noyz repuje: “Milenica mala neđe ide da se đelje. Svako veče neko drugi gužva joj postelje”.

Da je “Milenica” zaintrigirala publiku dokazuje i post sa zvanične Facebook stranice repera, koji su podijelili njen link sa Instagrama uz komentar: “Milenica mala... dosta ljudi pita ko je, evo zapratite je”. S obzirom na to da se u spotu pojavljuje svega deset sekundi, ne čudi što mnogi nisu prepoznali Ivu Kostić o kojoj su “Vijesti” pisale još 2012. kao do tada jedinoj Crnogorki koja pohađa “Berklee College of Music” u Bostonu.

U novom intervjuu ona je otkrila kako je došlo do saradnje sa Mariom Đorđevićem - Noyzom i Dejanom Dedovićem - Dedduhom, a odgovorila je i na pitanje da li će možda snimiti i zajedničku pjesmu, s obzirom na to da je džez pjevačica.

“Saradnja sa WhoSee klapom je nešto najbolje što mi se desilo od mog povratka iz Amerike. Krajem prošle godine naš zajednički prijatelj i saradnik Dejan Matović (Seagull Prime) nas je povezao”, kazala je Kostić.

“Naime, angažovana sam na snimanju vokala za njihov novi album, koji se sa nestrpljenjem očekuje. Što se uloge u spotu tiče… pa to vam je sa Noyzom i Dedduhom tako, desilo se potpuno spontano, i eto, podudarile su nam se energije, tako da je bilo puno smijeha i instant akcije, što je najbitnije”, opisala je ona, a zatim prokomentarisala to što se svi pitaju “ko je Milenica”.

“Milenica mala je baš digla buru na društvenim mrežama”, konstatuje uz smijeh Kostić i kaže da su je neki i prepoznali.

“Oni koji me lično ne poznaju komentarišu naravno ono što vide na ekranu, i to je u redu, a oni drugi ipak znaju razliku između Milenice i Ive. U svakom slučaju, uživam, zabavljam se čitajući i slušajući komentare”, nastavlja “Milenica mala”, koja je i prije saradnje slušala kolege iz potpuno drugačijeg muzičkog žanra.

“Veoma poštujem to što momci rade, njihovu posvećenost pravcu koji su odabrali, autentičnost i ono što na lak, duhovit i jedinstven način prenose slušaocima, na svoj način percipirajući ono što nam se dešava”, tvrdi ona.

“Kad ste 'down', preporučujem da ih poslušate više puta dnevno, nema kontraindikacija i nus efekata”, u šali odgovara Kostić, a zatim odgovara na pitanje da li će se saradnja u muzičkom dijelu nastaviti.

“Pored mog gostovanja na njihovom albumu, u planu su zajednički nastupi, festivali… biće toga još, nadam se, na obostrano zadovoljstvo”, obećava džez pjevačica koja je u međuvremenu završila studije na Berkliju, na vokalnom i smjeru savremene kompozicije i produkcije.

“Došla sam u Crnu Goru na odmor, koji se produžio, energetski me osvježio, donio mi nove spoznaje, a jedna od važnijih je da ne planiram mnogo unaprijed, već uživam u onome što se sada dešava, što me vezuje za Herceg Novi, Podgoricu, dakle Crnu Goru, a i zemlje u regionu”, istakla je ona.

U Americi snimila album na engleskom jeziku

“Nakon završetka studija, u Americi sam počela da radim na autorskom albumu, pjesme su snimljene na engleskom jeziku i cilj mi je da ih plasiram na inostrano tržište”, objasnila je Kostić šta joj se sve dešavalo na poslovnom planu proteklih godina.

“Takođe, planiram da uskoro objavim i singl na našem jeziku, kako bi se malo bolje predstavila domaćoj publici. Jedan novi projekat je u planu, odnosno pripreme su već započete, o čemu ćemo, nadam se, razgovarati drugom prilikom”, nagovijestila je Kostić, koja je inspiraciju za rad pronašla u okviru ljetovanja u domovini.

“Mogu reći da mi boravak u Crnoj Gori veoma prija, i iz dana u dan me sve više inspiriše. Zaista uživam radeći ono što najviše volim”, kazala je ona.

Bonus video: