Martin Solveg 25. jula u Budvi

Do danas su uslijedili brojni uspješni singlovi, od kojih je najuspješniji "Hello", pet albuma i kao vrhunac saradnja sa kraljicom popa Madonom na njenom albumu "MDNA".
79 pregleda 0 komentar(a)
Martin Solveg, Foto: Facebook
Martin Solveg, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.06.2017. 17:56h

Globalno popularni elektro haus DJ i producent Martin Solveg gostovaće u budvanskoj diskoteci "Top Hill" 25. jula, saopštio je "Vijestima" njihov PR. Ulaznice za ovaj nastup već su u prodaji po promotivnoj cijeni od 15 eura, dok će regularna cijena biti 25. Karte se mogu kupiti onlajn putem servisa www.gigstix.me.

Solveg je prve nastupe kao DJ imeao sa 18 godina, a ubrzo nakon toga dolaze i prve produkcije. Francuski DJ inače ima klasični muzički bekgraund - kao dijete bio je član hora i soprano solo pjevač. DJ karijeru je započeo puštajući muziku u poznatim pariškim noćnim klubovima kao što su "Le Queen" i "L'Enfer".

Prvi hit bila mu je numera "Edony", singl koji je prodat na vinilu u 40 hiljada kopija i zauzeo prvo mjesto mnogih top lista u Evropi. Album "Sur la terre" uslijedio je 2002. i donio Solvegu pohvale kritike i saradnje sa poznatim imenima kao što su Keni Dope i DJ Spen.

Nakon što je u narednim godinama iscrpio svoje afričke uticaje, Solveg se okrenuo disko zvuku i sa albumom "Rocking Music" po prvi put osvojio Veliku Britaniju, kao i cijelu Evropu i SAD.

Do danas su uslijedili brojni uspješni singlovi, od kojih je najuspješniji "Hello", pet albuma i kao vrhunac saradnja sa kraljicom popa Madonom na njenom albumu "MDNA".

Solveg vodi nedjeljnu radio emisiju "C'est La Vie" koja se emituje širom svijeta, kao i izdavačku kuću Mixture Stereophonic.

Iz "Top Hilla", koji je 2012. u Montekarlu proglašen za najbolji noćni klub na svijetu u konkurenciji diskoteka iz Njujorka i Majamija, ranije je najavljeno da će tokom ove sezone ugostiti brojne svjetske DJ zvijezde, a već je otkriveno da će Laidback Luke nastupiti u Budvi 19. jula.

Bonus video: