Gitarista Partibrejkersa: Dobro je da čovjek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar

Poslije 35 godina karijere u "Partibrejkersima", pjevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom "Škrtice"
123 pregleda 0 komentar(a)
Partibrejkers City Groove, Foto: Boris Pejović
Partibrejkers City Groove, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2017. 15:51h

"Cane i ja smo radili zajedno i apsolutno je bilo nebitno ko je šta napisao. Pa zato smo bend! Čim krene dijeljenje na titule, čim krene ego da se naduvava... To je bolest ovog svijeta u ovom trenutku", rekao je u razgovoru za dodatak Blica "Pop&Kultura" Nebojša Antonijević Anton, gitarista benda "Partbrejkers".

Poslije 35 godina karijere u "Partibrejkersima", pjevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom "Škrtice", a Anton, druga osovina grupe, nedavno je oformio svoj bend sa dva preostala člana "Brejkersa".

"Sada su sve pjesme moje, ali moram da imam ekipu koja je dio mene. Onda su bend i publika jedno", rekao je Anton dodavši da je u tome tajna muzike. "Sam čovjek nije ništa. Možda baš zato do sada to nisam nikad radio. Uvijek sam bio u fazonu da Cane i ja to radimo. Moguće je da je trebalo da sazri vreme i za ovo, a sada mi se pokazuje da jeste."

Sa Canetom se, kako je rekao, međusobno podržava.

"Kako da kažem, svašta je bilo između nas i to je dobro da čovjek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar", istakao je. "'Brejkersi' su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio."

Imao je prilike i da čuje Canetove "Škrtice".

"Putovali smo jednom negdje i onda je Cane htio da se pohvali, donio je i pustio pjesme sa probe. Meni je to bilo super", ispričao je.

Na pitanje kako će se zvati nova grupa i album na kojem trenutno radi, Anton je rekao da će ime benda ići uz njegovo ime, jer je to njegov prvi album.

"Biće nešto. Stalno se zezamo, zovem ih 'Teški hipici', svi smo se zabradili i svi smo fantastično raspoloženi", kazao je.

Anton: Brejkersi su stare kosti koje se ne lome lako

Nakon što su gotovo svi mediji prenijeli intervju iz "Blica", na Facebook stranici benda oglasio se oglasio se Antonijević, koji je kazao da cijela njegova priča govori suprotno.

"Dragi prijatelji, pročitajte intervju! U naslovu su mi napakovane riječi koje nikada nijesam izgovorio. Cijela moja priča govori upravo suprotno. Hvala na brizi, ali ne brinite: Brejkersi su stare kosti koje se ne lome tako lako! Vidimo se! Pozdrav od Brejkersa! Anton"

Bonus video: