Poslušajte: Sastav "Acid Radio” objavio pjesmu „Aeon”

Snimanje pjesama na engleskom očigledno pokazuje namjeru Acid Radija da se predstavi i publici van ex Yu prostora, ali je Bošković istakao da im je domaće tržište prioritet
0 komentar(a)
Acid Radio, Esid Radio, Foto: Privatna arhiva
Acid Radio, Esid Radio, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.04.2017. 14:35h

Podgorički metalci Acid Radio objavili su novi singl "Aeon" sa predstojećeg debi EP-a ovog benda. Frontmen Luka Bošković kazao je "Vijestima" da je snimljena u isto vrijeme kad i prethodni singl "Fobija", koji je izašao u martu.

"Odlučili smo da ih izbacujemo jednu po jednu, da ne bismo opteretili slušaoce (smijeh). Takav će biti slučaj i sa idućim pjesmama koje budu snimljene, još jedan par će uskoro biti gotov i prezentovan publici", najavio je pjevač i gitarista.

On je objasnio da je "Aeon" zapravo engleska verzija "Fobije", te da je nastala prije nje. Snimljena je u kućnom studiju benda, dok miks i mastering potpisuje Bane Jugović, čovjek koji stoji iza većine metal izdanja objavljenih u Crnoj Gori u posljednjih par godina.

"Pjesma je originalno smišljena na engleskom, kao i sve naše pjesme, to nam je bio prvobitni plan i došlo je nekako prirodno, ali smo onda odlučili da pokažemo da i ex-Yu publici imamo da ponudimo takođe ponešto, s obzirom na to što se sve plasira i naziva rok muzikom u regionu, da ne nabrajam sad i zamjeram se ljudima, neka se prepoznaju oni sami", poručio je Bošković.

Snimanje pjesama na engleskom očigledno pokazuje namjeru Acid Radija da se predstavi i publici van ex Yu prostora, ali je Bošković istakao da im je domaće tržište prioritet.

"Ne zanosimo se planetarnom slušanošću, iako ima ljudi sa različitih krajeva svijeta kojima se baš svidio naš demo 'Axis Of Rotation', primarno u Švedskoj. Tako da nije nam primarno inostrano tržište, ali ako dođe do toga prihvatićemo zasluge stoički. Tekst nije bukvalno preveden, ali mu smisao jeste isti. To se trudim da postignem sa svim našim tekstovima i za sada uspijeva. Oni bukvalno budu nastavci ili predlošci originala", objasnio je gitarista.

Kada je u pitanju prošli singl, Bošković je kazao da je veoma zadovoljan reakcijama i činjenicom da se sviđa i onima koji generalno nisu ljubitelji takvog zvuka.

"Ljudima se sviđa ili kažu: 'To nije moj fah, ali je ozbiljna svirka', što je fenomenalno za prvi studijski snimak jednog nepoznatog benda i ostvarili smo i premašili originalni plan", pohvalio se on.

Album napreduje prema planovima, kazao je gitarista. U planu je da neka od pjesama sa tog izdanja bude i ekranizovana, ali će bend tek nakon što ih sve snimi odlučiti koja.

"Ne žurimo, uživamo u onome što radimo dok radimo, na naš način. Za svirke smo spremni, bilo je već nekih nagovjestaja sa nikšićkim bendom Mangrov oko moguće saradnje, ali još uvijek nismo odredili datum", dodao je Bošković.

Acid Radio uz njega čine i Radoje Albijanić (vokal), Damjan Vujošević (bas) i Miloš Pupović (bubnjevi).

Bonus video: