Poslušajte: Zoni iz grupe Dječaci objavio singl „Kad se smiješ”

"Plan je bio da nađemo ženu za koju se ne bi moglo reći da je klasično lijepa, ali koja ima lijep osmijeh. Tako bi spot dobio na realnosti u odnosu na sve druge spotove u kojima se pojavljuju modeli klasične ljepote, koje se tretira kao komad scenografije ili nakita, a njen osmijeh i topao pogled bi bili iznad svega. Ispalo je da žene koje nisu klasično lijepe baš i nisu voljne da stanu pred kameru"
574 pregleda 0 komentar(a)
Zoni, Foto: Facebook.com/djecaci
Zoni, Foto: Facebook.com/djecaci
Ažurirano: 06.04.2017. 12:50h

Član splitske rep grupe Dječaci, Zoni objavio je solo singl "Kad se smiješ".

Pjesmu za koju je tekst, muziku, miks i master radio sam Zoni prati i video koji takođe potpisuje reper, dok mu na refrenu gostuje partner iz grupe Ivo Sivo.

Ovo je nastavak trenda da Dječaci u posljednje vrijeme objavljuju solo singlove, a Ivo Sivo je nedavno objavio pjesmu prokleti gejmer.

Ipak, za sada samo Vojko Vrućina ima solo EP iza sebe.

"Pjesma je stvorena kao posveta ljepoti neverbalnog razumijevanja s voljenom osobom, ljepoti pogleda, osmijeha i ugodne šutnje kojoj nisu potrebne riječi. Kad smo krenuli sa produkcijom spota, plan je bio da nađemo ženu za koju se ne bi moglo reći da je klasično lijepa, ali koja ima lijep osmijeh. Tako bi spot dobio na realnosti u odnosu na sve druge spotove u kojima se pojavljuju modeli klasične ljepote, koje se tretira kao komad scenografije ili nakita, a njen osmijeh i topao pogled bi bili iznad svega. Ispalo je da žene koje nisu klasično lijepe baš i nisu voljne da stanu pred kameru, pa kad već nisam uspio da nađem takvu ženu, odlučio sam izgledom našeg modela da prenaglasim emocije i optimizam pjesme", objasnio je Zoni.

On je kazao da su mu kao inspiracija poslužile japanske anime, a da djevojka iz spota predstavlja poseban, utopijski svijet, "kojem može pristupiti samo kad je s njom".

Posljednji album "Firma" Dječaci su objavili 2015.

Bonus video: