Šamar za emotivnu ošamućenost

Numera “Ništa” karakteristična je emotivna, ljubavna pjesma iz pera predvodnice Elementala Mirele Priselac Remi, a prati je muzička podloga savršena za tango ples.
0 komentar(a)
Elemental, Foto: Facebook
Elemental, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.04.2017. 17:23h

Popularni hrvatski hip hop sastav Elemental snimio je novi spot za pjesmu “Ništa”, koja se nalazi na nagrađivanom aktuelnom albumu “Tijelo”.

Novi video zagrebačke grupe imaće premijeru večeras od 20 časova na regionalnom MTV kanalu.

Numera “Ništa” karakteristična je emotivna, ljubavna pjesma iz pera predvodnice Elementala Mirele Priselac Remi, a prati je muzička podloga savršena za tango ples.

“Pjesma 'Ništa' govori o jednom stanju emotivne ošamućenosti, o emotivnom limbu u kojem se čovjek nađe nakon neke stresne situacije. Kao kad se nađeš preblizu eksplozije, pa ti samo zuji u ušima... Onaj osjećaj kada si potpuno prazan, ništa te ne dotiče, ništa te pretjerano ne dira, samo se ljuljaš i obavljaš životne obaveze kao na autopilotu. Jedino što te iz toga može prenuti jeste rečenica 'Ostanimo prijatelji' koja često dođe kao šamar i jedino što zapravo osjetiš je ta neka prodorna bol. Je li to razočaranje, olakšanje ili nešto treće - to ostavljamo slušaocima da sami interpretiraju kako im paše. Kako pjesma kaže: 'Pametnome dosta'. Mi jedva čekamo da pustimo spot i vidimo kakve će interpretacije biti”, opširno je Remi najavila novu pjesmu i spot.

Video za “Ništa” potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Mada je u pitanju jedan od najpoznatijih autora muzičkih spotova u Hrvatskoj, koji iza sebe ima brojne saradnje sa tamošnjim zvijezdama, ovo mu je prvi put da je radio sa Elementalom.

Zagrepčanima izgleda nije falilo inspiracije dok su radili na aktuelnom izdanju, pa je tako “Tijelo” izašlo kao dupli album na proljeće prošle godine pod okriljem etikete “383 Records”.

“Ništa” je peta ekranizacija sa novog albuma Elementala. Prethodno su svoj vizuelni život dobile numere “Opet je kiša”, “Tijelo pamti”, “Sve je moje tuđe” i “Goli i bosi” koja je najavila aktuelno izdanje prije devet mjeseci, a koje je naišlo na izrazito pozitivne kritike i po mnogima bilo jedan od najboljih albuma prošle godine u regionu.

Bonus video: