Prethodni koncert na istom mjestu nam je jedan od najboljih

"Ponesite osmijehe, zagrijte dlanove, zagrlićemo se i plovićemo kroz dva sata muzike u jednom potpuno drugačijem maniru i ritmu. Danas su tu neki novi ljudi, a grupa 'Van Gogh' je i dalje na točkovima, nije pokretni muzej, nego rokenrol mašina koja stiže u Podgoricu na veliku radost i zadovoljstvo"
0 komentar(a)
van gogh, Foto: Promo
van gogh, Foto: Promo
Ažurirano: 29.03.2017. 17:02h

Jedan od najpopularnijih rok sastava u regionu “Van Gogh” sviraće na koncertu posvećenom crnogorskim studentima koji će se održati u srijedu, 5. aprila na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

"Ponesite osmijehe, zagrijte dlanove, zagrlićemo se i plovićemo kroz dva sata muzike u jednom potpuno drugačijem maniru i ritmu. Danas su tu neki novi ljudi, a grupa 'Van Gogh' je i dalje na točkovima, nije pokretni muzej, nego rokenrol mašina koja stiže u Podgoricu na veliku radost i zadovoljstvo", ushićeno je poručio frontmen Zvonimir Đukić Đule.

Van Gogh je već svirao studentima 2011, a Đule se sa radošću prisjeća tog koncerta za koji kaže da mu je jedan od najboljih u karijeri, a posebnu draž dalo mu je to što se odvijao tokom dana.

"To je zaista bio koncert za pamćenje, jedan od možda 10 najluđih u našoj 30 godina dugoj karijeri. Sjećam se dnevna varijanta, DJ-evi raspoloženi, studentkinje i studenti, svuda osmijesi i zagrljaji... Sjećam se da smo koncert završili u sedam sati, istuširali se, sjeli, naručili po pivo i pogledali se i rekli: "Bože, ovo je možda jedan od najljepših koncerata koje smo imali". I ove godine se ponavlja ta ljepota, drago mi je da ćemo nekom novom, drugom, svakako pozitivnom energijom i novim pjesmama zagrliti studente i zajedno u ritmu sa njima skakati u tom, nadam se, suncem okupanom prostoru. Ali ko zna, možda čak i ako padne kišica to bude još legendarniji koncert od onog 2011", najavio je Đule u razgovoru za "Vijesti".

On je obećao da će repertoar biti seksi, pun ritma i energije, te da će neke pjesme trajati i duže nego što je uobičajeno. “Van Gogh” je prošle godine proslavio 30. rođendan, mnogi koji se nađu ispred bine 5. aprila biće mlađi od beogradskog benda, a frontmen kaže da za njega nema većeg zadovoljstva nego kada se publika iz turneje u turneju mijenja.

"Mladi ljudi u prvim redovima,oni koji su odrasli na našim notama i stihovima u grotlu, sredini i njihovi roditelji možda tamo pozadi mašu, poskakuju, pokušavajući da drže ritam. Dobra energija pokreće dobre ljude, dobre namjere se takođe prepoznaju i vjerujem da će to i ove godine biti koncert za pamćenje. Zvali su me ovih dana neki studenti koji su tad, prije šest godina bili na kraju studiranja. Doći će i oni, da se prisjete i apdejtuju svoju energiju", otkrio je pjevač i gitarista.

Upravo je novim generacijama “Van Gogh” posvetio svoj prošlogodišnji album "Ako stanemo gubimo sve", na kojem su se našli neki od najvećih hitova grupe, ali u novom ruhu.

"Mlađa generacija želi da se identifikuje sa energijom njihovog odrastanja, energijom njihovog doba. Imaju puno pravo da ne priznaju postignuto, da li iz domena filma, muzike, književnosti, slikarstva... Oni hoće da se identifikuju sa svojim vremenom. Nama je bio potpuni užitak praviti pjesme kao što su 'Mama', 'Spisak razloga', 'Kolo' na potpuno drugačiji način, opet ispočetka. I te pjesme su se okrenule na drugu stranu, kao jedro na moru", objasnio je Đule.

Ako se ne računa "Ako stanemo gubimo sve", na kojem su se našle obrade hitova, prošlo je četiri godine od posljednjeg albuma Van Gogha "Neumeren u svemu".

Sastav uveliko radi na njegovom nasljedniku, ali je Đule kazao da ne vjeruje da će novi album izaći do kraja ove godine.

No, to ne znači da beogradski rokeri ne spremaju iznenađenja za fanove.

"Trenutno se nalazimo u video montaži gdje radimo na materijalu sa našeg rođendanskog koncerta, održanog 26. novembra 2016. u beogradskom Bel Expo centru, gdje smo na jednoj fascinantnoj bini koju smo sami osmislili obradovali publiku sa dva koncerta - akustičnim i električnim. Publici ćemo ostaviti u amanet i za sjećanje video koji sadrži sat vremena sa jednog i sat sa drugog koncerta. Ovih dana će krenuti i premijerno spot za pjesmu 'Neumeren u svemu' sa istoimenog albuma, koji će predstaviti dio atmosfere onima koji nisu bili u prilici da budu na tom koncertu dio atmosfere", otkrio je Đule.

Na pitanje što bi poručio ili savjetovao mlade ljude koji će se naći pred binom na koncertu u Podgorici, Đule je odgovorio da nema što da im kaže.

"Ja moje dijete ne savjetujem, tako da nemam što da savjetujem i te već odrasle ljude. Oni dobro znaju što neće i to je najvažnije. Danas je mnogo ljepše znati što nećeš i što ne želiš, nego što hoćeš. Onda će ti se to što hoćeš samo po sebi nametnuti. Da su zdravi, živi, veseli i nasmijani, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti da se dogodi", poručio je muzičar.

Na koncertu za studente koji poćinje u 12 sati, nastupaju i DJ-evi Igor Garnier i Lucky Dee, Drx, Andanov i NIIV.

Bonus video: