Brkovi: Radujemo se povratku u Crnu Goru

"Prošlo je dosta vremena od Lake festa, nadali smo se da ćemo i ranije početi da sviramo po Crnoj Gori. Ali nikad nije prekasno"
129 pregleda 0 komentar(a)
Brkovi, Foto: Facebook
Brkovi, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.03.2017. 19:12h

Hrvatski pank/turbo folk bend Brkovi sviraće u sjutra veče u nikšićkom "NK pabu", a dan kasnije u podgoričkom "Montenegro pabu" od 21.30. Biće to prvi klupski nastupi u Crnoj Gori sastava koji svoju muziku opisuje kao “turbopunkfolkwellness i spa”, od njihovog premijernog predstavljanja ovdašnjoj publici na Lake festu 2014.

Brkovi u Crnu Goru dolaze u okviru regionalne turneje na kojoj promovišu album "Torzo Dade Topića", objavljen prošle godine, a basista Tomislav Kalousek Tomac "Vijestima" se javio tokom tonske probe uoči nastupa u Mostaru i istakao da se raduje povratku u ove krajeve, jer im je publika festivala na Krupcu prethodno pripremila toplu dobrodošlicu.

"Prošlo je dosta vremena od Lake festa, nadali smo se da ćemo i ranije početi da sviramo po Crnoj Gori. Ali nikad nije prekasno. Sviraćemo neke pjesme sa novog albuma i provjerene stare hitove", najavio je Tomac.

Budući da sada prvi put sviraju u zatvorenom prostoru u Crnoj Gori, basista je pokušao da uporedi festivalska i klupska iskustva.

"Pa klupske svirke su intimnije i samim tim nama draže, ali ne mogu reći da nije dobar osjećaj stati pred punu dvoranu", kazao je on.

Brkovi se mogu pohvaliti vjernom publikom širom regiona. Njihov pretposljednji album "Piz*a materina", objavljen je 2014. na zvaničnom sajtu benda, koji je bio oboren jer je preveliki broj korisnika pokušao da preuzme ovo izdanje. Aktuelni album "Torzo Dada Topića" nije izazvao probleme sa sajtom, ali je jednako pozitivno primljen. To međutim nije ušuškalo u letargiju pank folkere iz Zagreba, ističe Tomac.

"Veoma smo zadovoljni kako je prošao aktuelni album, ali se ne odmaramo, već snimamo nove pjesme. Uskoro ćemo izbaciti nešto novo, nećemo puno pričati, neka bude iznenađenje", kazao je on.

Rokeri obično negativno gledaju na turbo folk kulturu, i obrnutu, ali nije da nema miješanja ovih zvukova. Folkeri poput Ace Lukasa znali su da implementiraju rok muziku i imidž u svoja djela, a posljednjih godina su regionalno popularni rok bendovi koji koketiraju sa folk elementima, poput Dubioze kolektiv i S.A.R.S.-a. Zato smo basistu Brkova pitali koga smatra najvećim rokerom među narodnjacima i najvećim narodnjakom među rokerima, a njegov odgovor nije bio naročito iznenađenje.

"Najveći roker među narodnjacima je Sinan Sakić, a narodnjak među rokerima Milić Vukašinović", kazao je Tomac kroz smijeh.

Ulaznice za njihove koncerte koštaju četiri eura u pretprodaji, a pet na dan svirke.

Bonus video: