PREMIJERA: Acid Radio - Fobija

"Singl govori o normalnom čovjeku, normalnih gledišta, koji bi se u današnjem dobu u kom je ljudski kolektiv oženjen ili udat za ekran svog telefona, mogao definisati kao mizantrop."
0 komentar(a)
polar shift, Foto: Facebook
polar shift, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.03.2017. 16:24h

Podgorički metal sastav Acid Radio snimio je novi singl "Fobija" koji možete premijerno poslušati na portalu "VIjesti". U pitanju je bend koji se ranije predstavio publici kao Polar Shift, ali je u međuvremenu promjenio ime.

Pjesma je snimljena pod producentskom palicom Branka Jugovića, iz čije kuhinje su izašla gotovo sva crnogorska metal izdanja u posljednje dvije godine.

"Singl govori o normalnom čovjeku, normalnih gledišta, koji bi se u današnjem dobu u kom je ljudski kolektiv oženjen ili udat za ekran svog telefona, mogao definisati kao mizantrop. On je odrastao i vaspitan u nekim drugim uslovima i jednostavno nije podoban za ljude kakvi su danas. To ga tjera da čak i preispita neka svoja ubjeđenja i moral, jer je vaspitan na način koji je danas izumro usljed tehnološke hiperprodukcije, a i zavisnosti. I on, nalazeći se između dva ekstrema, ostaje samo puki posmatrač, odbačen kao zaostao i razvija fobiju kojom se dodatno udaljava od svega", iscrpno je objasnio frontmen Luka Bošković o čemu nova pjesma govori.

On je kazao da je "Fobija" zapravo prepjev na crnogorski numere "Aeon", koju je Bošković izvodio sa svojim bivšim bendom Abzofran. Pjevač i gitarista predstojeći singl opisuje kao garažni rok metal, što je zvuk kojim će se bend baviti, mada Bošković ističe da nemaju žanrovskih ograničenja., "Svi slušamo 'od Silvane do Nirvane' i ono što u trenutku izleti na probi i svidi nam se, to se i radi dalje, nebitno gdje pripada žanrovski", dodao je frontmen.

On je otkrio da je u planu da "Fobija" bude i ekranizovana, ali kasnije tokom godine, kada izađe debi EP Acid Radija koji najavljuje. To izdanje će, po riječima Boškovića, sadržati pet pjesama, a u planu su dva spota.

Muzičar je istakao da će svaka pjesma imati dvije verzije - na crnogroskom i engleskom jeziku. A EP će biti objavljen na način kojem pribjegavaju mnogi bendovi danas - tako što će u određenim vremenskim razmacima pjesme izlaziti jedna po jedna. Tek kada pjesme budu plasirane, Acid Radio će se organizovati i promotivne svirke.

Bošković je objasnio i zašto se njegov bend više ne zove Polar Shift, pod kojim imenom je ranije objavljivao pjesme.

"Pretražujući Internet, shvatili smo da širom svijeta ima previše bendova koji se zovu Polar Shift. Čak smo našli i jednu agenciju za pravno savjetovanje koja se tako zove", kazao je kroz smijeh muzičar.

Bonus video: