Poslušajte hrvatsku evrovizijsku pjesmu

„Prošlih deset mjeseci živim za to, sav svoj umjetnički kapacitet usmjerio sam u stvaranje ove pjesme i jedva čekam da dopre do srca publike"
2 komentar(a)
žak houdek, Foto: Facebook.com/jacques.houdek
žak houdek, Foto: Facebook.com/jacques.houdek
Ažurirano: 02.03.2017. 14:17h

Hrvatski javni servis predstavio je pjesmu "My Friend" sa kojom će se Žak Houdek takmičiti na 62. Eurosongu koji će u maju biti održan u Kijevu.

„Prošlih deset mjeseci živim za to, sav svoj umjetnički kapacitet usmjerio sam u stvaranje ove pjesme i jedva čekam da dopre do srca publike. Muzika – to sam ja, ona je moj poziv, moja suština, ali ta najčistija emocija se umnožava dijeljenjem i najsrećniji sam kada ona postane naša, kad osjetim da je pjesma postala veza između publike i mene. Vjerujem da će publika prepoznati poruku pjesme, prihvatiti je kao svoju i da će zauzeti posebno mjesto u srcima slušalaca“, poručio je Houdek.

Tim koji potpisuje muziku za pjesmu My friend čine Houdek, Siniša Reljić i Toni Malm, autori su teksta Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabricio Laucela, a među muzičarima koji su je snimili su Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

„Raduje me što sam okupio sjajan autorski tim koji mi je svojim izuzetnim talentom pomogao da ostvarim zamisao pjesme za koju vjerujemo da će u najljepšemu svjetlu predstaviti našu domovinu”, rekao je Houdek i istakao da je My Friend pjesma njegovog života i najbolje što je do sada napisao.

Bonus video: