Sajsi MC: Ne možete ni da zamislite što će tek da bude

"Ne bih mogla baš da repujem o nečemu o čemu ne znam ništa, kao što su matematičke formule, biologija i sve te stvari koje učiš u školi. Zato repujem o tome
126 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2017. 18:32h

"Ne možete ni da zamislite što će tek poslije da bude. Biće sve gore i gore", kaže u šali beogradska reperka Sajsi MC. A da ne bi zamišljali, ona je u razgovoru za "Vijesti" otkrila što se može očekivati od svog predstojećeg albuma "Rad, rad i samo bleja", koji je nedavno najavljen već pomenutim singlom "Antidepresivi".

Prije svega, proći će neko vrijeme dok publika bude u mogućnosti da posluša album u cjelini, jer je Sajsi najavila da će objavljivati po pjesmu mjesečno sa novog izdanja.

"Prvo sam smatrala da je to najgluplja ideja koju sam ikada čula u životu. Ali pošto nas je muka natjerala, ne možemo baš da se dovedemo u red da se to smiksa i da bude cijeli album kul, da se izbaci kao svi normalni ljudi, pošto smo raspuštena banda, dali smo sebi zadatak da to bude jednom mjesečno. E sad, da li će neka imati spot ili neće, to se ništa ne zna, jer eto tako...", priča reperka.

Ona odavno nije imala EP ili album, već se u posljednje vrijeme koncentrisala na singlove, pa kaže da je ovo veliki korak za nju.

"Počelo je u suštini od 'Pidžama vinjak partija" koji je izašao u decembru, ali tad još nismo znali da je to dio albuma, jer nismo bili sigurni da li možemo jednom mjesečno pjesmu da izbacujemo, ali smo se u međuvremenu okuražili. Baš mrzim da najavljujem nešto što nisam sigurna da će da se desi. Ali livin la vida loca, riskantni potezi u muzici, došli smo do toga da smo objavili. Na kraju ćemo skupiti sve te pjesme i napraviti plejlistu na YouTubeu i to je to", otkrila je Sajsi.

A na albumu će biti različitih zvukova, ali prije svega će ga karakterisati plesni zvuk i vajb koji ona, njena sestra i vokalistkinja Tijana i DJ BKO su imali na prethodnom zajedničkom izdanju "KNVK", objavljenom prije četiri godine.

"Svaki bend ima neku svoju hemiju koja se manje ili više ne mijenja tokom rada, tako da mi samo nastavljamo saradnju u tom smjeru. I eto što je novo i zanimljivo za 'Antidepresive' je da ja pjevam u refrenu, što se do sada nije dešavalo, uglavnom je Tijana pjevala", ističe reperka.

Sajsi je tokom karijere imala veliki broj saradnji, ali je upravo sa BKO-om najčešće sarađivala i nastupala i priznaje da sa njim ima najbolju hemiju.

"Bez obzira koliko ja imala u međuvremenu najrazličitijih saradnji, on je uvijek moj saradnik jer nastupamo zajedno, a kada se nastupa sa nekim to je neka druga vrsta konekcije, ljudi se zbliže jer su to vrlo intenzivni trenuci koje dijelite. Tako je on uvijek tu, čak i kad radim nešto što nije vezano za njega, uvijek ga pitam što misli i slično", objašnjava ona.

Posebnu hemiju ima i sa hrvatskim rep duom Krankšvester, koji će biti jedini gosti na albumu, upravo na pomenutoj numeri "Pidžama vinjak parti", što im je treća saradnja.

"Bili smo pozvani da dijelimo binu na jednom festivalu u Zagrebu u januaru i da bi taj koncept imao smisla smatrala sam da bi trebalo da objavimo tu pjesmu u decembru, jer su mi dvije pjesme malo, tri je ipak bolje", kaže reperka.

Kada su u pitanju promotivni nastupi povodom novog albuma, Sajsi kaže da nema nikakve planove, već čeka pozive za gostovanja.

"Najgori smo po tom pitanju, čekamo da nas zovu, razmaženi smo. Kapiram da ćemo koristiti ove nastupe koji će u martu biti u Sarajevu i Tuzli da promovišemo nove pjesme. Iz Crne Gore je*ote ništa, ne znam što je sa vama. (smijeh) Ali čekamo vas, spremni smo, do ljeta ćemo taman imati pet-šest novih pjesama", ističe Sajsi.

Poznato je da reperka dosta inspiracije crpi iz klabinga, koji je često isticala koliko voli. A na pitanje koliko beogradski klubovi vole nju, odgovara da bi se mnogi iznenadili.

"Dosta narodnjački orijentisani klubovi puštaju moje pjesme, što mi je posebno drago jer osvojiti to tržište je baš teško. Super je kad čuješ u klubu svoju pjesmu, ali ja slušam to skroz drugačije od publike. Kao, da li se dovoljno čuje bas ili moj glas. Ne uživam uopšte, ne prepustim se, nego sam napeta, razmišljam kao: 'Čekaj, ovo nešto zvuči čudno". A i čujem pjesmu milion puta pa više nemam ni osjećaja", priznaje ona.

I ističe kako su bitan dio klabing kulture i supstance koje mijenjaju svijest i raspoloženje, poput pomenutih sedativa i antidepresiva.

"Pa ne bih mogla baš da repujem o nečemu o čemu ne znam ništa, kao što su matematičke formule, biologija i sve te stvari koje učiš u školi. Zato repujem o tome", zaključuje kroz smijeh Sajsi.

Galerija

Bonus video: