Džej Zi: Ovo je pobjeda za sve nas

"Sjećam se kada se na rep gledalo kao na prolaznu modu. A sada smo rame uz rame sa nekim od najvećih autora muzike na svijetu ikada"
107 pregleda 0 komentar(a)
džej zi, Foto: Beta
džej zi, Foto: Beta
Ažurirano: 23.02.2017. 16:59h

Jedan od najpopularnijih repera na svijetu Džej Zi izrazio je putem društvenih mreža svoje oduševljenje činjenicom da je postao prvi reper koji je zvanično ušao u Kuću slavnih kantautora

U srijedu je iz ove institucije saopšteno da se Šon Kori Karter, kako glasi pravo ime repera, našao u odabranom društvu, kojem su takođe priključeni duo Džimi Džem i Teri Luis, te Maks Martin i Kenet Bejbifejs Edmonds.

Mada je ovo velika stvar za poznatog repera, biznis mogula i vlasnika striming servisa Tidal, on je na Twitteru istakao da je to ne samo njegova, nego pobjeda cijele hip hop kulture u Americi i izrazio zahvalnost što se našao u društvu slavnih.

"Ovo je pobjeda za sve nas. Sjećam se kada se na rep gledalo kao na prolaznu modu. A sada smo rame uz rame sa nekim od najvećih autora muzike na svijetu ikada", napisao je Džej Zi.

On je imao impresivnih posljednjih par mjeseci, jer osim što mu ide odlično sa Tidalom, reper je sa Džej Braunom, predsjednikom kompanije Roc Nation, najavio da će investirati u nove tehnologije, a uskoro će dobiti i prinove u porodici jer je njegova supruga Bijonse trudna i nosi blizance.

Džej Zija je u Kuću slavnih kantautora uveo Najl Rodžers, frontmen kultne disko fank grupe Chic, na ceremoniji održanoj u Njujorku.

I Rodžers je skrenuo pažnju na diskriminatorski odnos prema reperima, ocijenivši da je Džej Ziju trebalo toliko dugo da dobije počasti jer "mada je imao više uspješnih pop albuma nego mnogi drugi, radio je rep".

"Ovo je velika stvar. Džej ZI je promjenio načine na koje slušamo muziku, promjenio je način na koji se zabavljamo", dodao je poznati muzičar.

I predsjednica Kuće slavnih kantautora Linda Moran priznala je da nije bilo lako uključiti Džej Zija.

"Da budem iskrena, prošle godine smo dosta pričali o tome, jer naš bord direktora i društvo nisu bili spremni. Ove godine smo osjetili da su dovoljno obrazovani da bi to shvatili i prihvatili. Džej Zi je bio ludački oduševljen kada je saznao", izjavila je Moran.

Bonus video: