Žak Houdek predstavnik Hrvatske na Evroviziji

U obrazloženju je navedeno da je Houdek dugogodišnjom saradnjom sa HRT, profesionalnošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima zaslužio direktan poziv.
0 komentar(a)
Žak Houdek (Novina)
Žak Houdek (Novina)
Ažurirano: 17.02.2017. 14:41h

Pop pjevač Žak Houdek predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Kijevu, odlučio je javni servis te zemlje.

U obrazloženju je navedeno da je Houdek dugogodišnjom saradnjom sa Hrvatskom radiotelevizijom, kao i svojom profesionalnošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima zaslužio direktan poziv.

On će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, koja će se održati 11. maja.

Houdek je kazao da je izuzetno srećan zbog ukazanog povjerenja i da je predstavljanje svoje zemlje na pjesmi Evrovizije za njega ogromna čast.

“Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekat koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnom okruženju i vjerujem da će to doprinijeti konačnom uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talent, iskustvo, znanje i ljubav uložiću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama miliona gledalaca koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou" , dodao je on.

Iz HRT-a su naveli da će Houdekova pjesma biti “veoma zanimljiva, eurovizična, po strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna”.

Dok ne čujemo pjesmu koju će izvesti u Kijevu, poslušajte jedan od njegovih hitova:

Bonus video: