Slovenački bend posvetio pjesmu Melaniji Tramp

Ansambl “Slavičeg”, šestočlani bend napravio je pjesmu o Melaniji, a pojedini stihovi glase: "Melanija je našla tržišnu nišu, preko Trumpa će u Belu kuću. Iz Sevnice direktno na vrh svijeta, jer ima nos za pravog muškarca", pevaju oni na slovenačkom.
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2017. 14:42h

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država ljuta je na svje zemljake Slovence jer na sve moguće načine koriste njen lik da bi zaradili.

Lik nekadašnje prve pratilje Mis Slovenije nalazi se na mnogim proizvodima (med sa njenom fotografijom, veš...), a prave se čak i palačinke koje se peku sa njenim imenom. Jedna slovenačka kompanija otišla je malo dalje pa je napravila liniju mineralne vode s imenom američkog predsjednika.

Melanijin rodni grad Sevnica nada se da će uskoro postati centar za turiste i pripremaju sve za taj trenutak. Tokom proteklih praznika, okićena jelka na glavnom trgu ponijela je ime Melanija.

Ipak, korak dalje u svemu napravio je ansambl “Slavičeg”, šestočlani bend koji je napravio pjesmu o Melaniji, a pojedini stihovi glase: "Melanija je našla tržišnu nišu, preko Trumpa će u Belu kuću. Iz Sevnice direktno na vrh svijeta, jer ima nos za pravog muškarca", pevaju oni na slovenačkom.

Gospođa Tramp imala je priliku da čuje ovu numeru pa je u decembru, kada je ujedno i počela opšta pomama za Melanijom, unajmila advokate iz Slovenije da joj pomognu da spriječi zloupotrebu njenog lika i djela. Nju je ova pjesma dodatno uznemirila, pa se očekuje da Melanija u narednom periodu bude oštrija. Nju, naime, ne zanima novac već se plaši da će neko da ukalja njen ugled.

Njena advokatica, Nataša Pirc Musar, koja je i novinarka, nedavno se prvi put čula sa Melanijom, a za medije je rekla da nikoga nisu tužil, ali da Melanija nije javno dobro, pa da i za nju važe ista pravila i zakoni kao za ostale javne osobe.

Bruno Vidmar, vlasnik picerije "Rondo" iz Sevnice kaže da ga ne brine moguća tužba. Promet mu je porastao za 20 odsto otkako je postalo jasno da će Melanija postati prva dama, uglavnom zahvaljujući desertu "Melanija", musu od maskarponea i jagode.

“Mi smo prvi to napravili. Posjetili su nas brojni novinari, a objava na Fejsbuku je postala viralna”, ispričao je Vidmar koji se konsultovao sa advokatima koji su mu rekli da je siguran dokle god ne koristi njenu sliku.

Njegova rođaka Nuša Vidmar u svojoj poslastičarnici nudi kolač "Melanija", a radi se o mosu od bele čokolade s orasima i jestivim zlatom.

“Hteli smo da napravimo nešto lijepo poput nje. Najbolji način na koji smo joj mogli odati počast je kolačem - rekla je Nuša. Kaže da kolač nije pokušaj da privuče turiste u svoju poslastičarnicu i profitira na račun Melanije Tramp.

“Odmah bih kolač uklonila s menija, ako Melaniju to vrijeđa”, kaže Nuša.

Galerija

Bonus video: