Pobjednica za 2021. godinu je Harnaz Sandu iz Indije

Nadja Fereira, mis Portugala, proglašena je za prvu, a Laleila Msvana iz Južne Afrike za drugu pratilju

4335 pregleda 0 komentar(a)
Foto: livemint.com
Foto: livemint.com

Harnaz Sandu (21), zvanično najljepša Indijka u 2021. godini, proglašena je za mis Univerzuma u nedjelju veče, takmičenja u ljepoti koje se održavalo u Izraelu, prenose svjetski mediji.

Tokom svog govora, prilikom proglašenja, Sandu je iskoristila priliku da uputi apel mladim ljudima da “nikada ne zaborave da su jedinstveni i da je to ono što ih čini lijepim, te da prestanu da se upoređuju sa drugima”.

”Vjerovala sam u sebe, zato danas stojim ovdje”, istakla je mis Univerzuma za 2021. godinu, kojoj je krunu predala prošlogodišnja pobjednica Andrea Meza iz Meksika.

Prije Sandu, samo su dvije Indijke osvojile titulu mis Univerzuma, Sušmita Sen 1994. i Lara Duta 2000. godine.

Ovo takmičenje održano je u gradu Eilatu, a učestvovalo je 80 djevojaka iz zemalja širom svijeta.

Nadja Fereira, mis Portugala, proglašena je za prvu, a Laleila Msvana iz Južne Afrike za drugu pratilju.

Voditelj izbora za Mis Univerzuma tradicionalno je bio komičar Stiv Harvi, koji je ove godine dobio kritike, jer je u jednom trenutku tokom takmičenja insistirao da Sandu imitira mačku jer je “čuo da je veoma dobra u imitacijama”.

Publika mu je zamjerila jer je za druge takmičarke u okviru segmenta predstavljanja imao daleko smislenija pitanja o gorućim svjetskim temama, a Sandu, koja je poznata kao veliki aktivista, jer u svojoj zemlji promoviše zdravlje žena u siromašnim krajevima sa majkom koja je ginekološkinja.

Ovo je drugi izbor za Mis Univerzuma koji se održava tokom ere pandemije, a Vlada Izraela je u susret njemu otvorila granice za vakcinisane turiste, planirajući da u publici tokom ovog takmičenja bude više stotina fanova.

Međutim, nova varijanta kovida omikron poremetila je planove, te su granice Izraela zatvorene dvije sedmice prije finala.

Predstavnica Francuske bila je pozitivna na koronavirus odmah po dolasku u Izrael, pa je iz karantina izašla taman na vrijeme za finalno veče.

Izbor je i ovoga puta protekao uz političke kontroverze, jer je nekoliko zemalja pozvalo na bojkot zbog konstantnih sukoba Izraela i Palestine.

Vlada Južne Afrike pozvala je Msvane da odustane od takmičenja zbog izraelskog tretiranja Palestinaca, nazivajući to aparthejdom, ali je ona uz podršku organizacije za izbor za mis te zemlje odlučila da ipak učestvuje.

Crna Gora predstavnicu na ovom izboru nema još od 2015. godine, kada se na fan stranicama, a i prema nezvaničnim informacijama pojedinih crnogorskih misica, spekulisalo da je Crna Gora diskvalifikovana.

Bonus video: