Džon Klis najavio tužbu BBC-ju

„Skinuo sam slušalice, govoreći da to nije intervju na koji sam pristao. Zato ću se zvaničnim putem žaliti BBC-ju“, napisao je on

2689 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac i komičar Džon Klis najavio je tužbu zbog „obmane, neiskrenosti i tona“ intervjua koji je dao za BBC World Asia u kojem su ga pitali o „otkazivanju kulture“ (Cansel Culture - termin se odnosi na povlačenje podrške javnoj ličnosti koja je izrazila uvredljive stavove).

Kako je pojasnio na društvenoj mreži Twitter, novinarka se nije držala dogovorenih tema i pokušala je da ga pretstavi kao „staromodnog , nezainteresovanog i generalno štetnog“.

„Upravo sam dao intervju za BBC World Asia. Povod je bio moja emisija koju snimam u Singapuru i Bankoku. Umjesto toga, novinarka čije je ime, mislim, Karišma, počela je da me propituje o 'otkazivanju kulture'. Odgovorio sam uljudno i objasnio da ako su roditelji previše zaštitnički nastrojeni, to neće pripremiti njihovo dijete za stvarni svijet. Nakon toga mi je postavila nekoliko nepovezanih pitanja, sa namjerom da me predstavi kao staromodnog, nezainteresovanog i generalno štetnog“, napisao je on.

Zvijezda „Monty Pythona“, tvrdi da su njegovi odgovori ignorisani, a da je novinarka počela da ga propituje o pandemiji i američkom kolegi Dejvu Čapelu koji je imao za Netflix negativno komentarisao LGBT+ zajednicu.

„Skinuo sam slušalice, govoreći da to nije intervju na koji sam pristao. Zato ću se zvaničnim putem žaliti BBC-ju“, napisao je on.

Bonus video: