Mija Knežević influenserka godine

Djevojka neobičnog stila prepoznata po stranici Mijaporter

4506 pregleda 4 komentar(a)
Foto: MRDJA LOVERS STUDIO
Foto: MRDJA LOVERS STUDIO

Mija Knežević dobitnica je ovogodišnjeg Elle Style Awards priznanja za influenserku godine.

Elle dodjeljuje priznanja u 15 kategorija, među kojima su iz oblasti glume, muzike, modnog dizajna, umjetnosti, sporta, aktivizma, književnosti…

Knežević je poznata po stranici Mijaporter.

Ona je na svečanosti kazala da je uzbuđena i ponosna što Elle misli na nju jer "kada sam odlazila za London i Njujork uvijek sam se rado vraćala u svoj rodni grad".

"Zahvaljujem se svojoj porodici i prijateljima na podršci i podržavanju. Hvala agencijama Purple PR i Science Magic za uspješnu saradnju svih ovih godina”, rekla je.

Knežević se školovala u Švajcarskoj, pa u Londonu, da bi potom otišla u Njujork koji je, kaže, bio presudan da izgradi svoj stil.

Završila je studije vizuelnih komunikacija u Londonu, i master iz medija i kulture na Univerzitetu u Njujorku.

Ova djevojka neobičnog stila se, ipak, najviše proslavila zahvaljujući svom profilu Mijaporter koji je pokrenula 2008. godine, tokom studija, sa samo 500 pratilaca.

Uspjela je da svojim jedinstvenim stilom bude zapažena u svjetskim metropolama.

Brzi rast njene popularnosti na društvenim mrežama primijetili su i ljudi iz svijeta mode, tako ubrzo postala je ambasador čuvenih brendova kao što su Tiffany & Co., Tory Burch, Tod’s, Burberry i mnogih drugih.

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po želji Ane Vintur završila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu najpriznatijih modnih magazina, poput Elle, Cosmopolitan, Harpers Bazar…

Ističe da je već kao djevojčica znala da će moda biti njen poziv.

“Kao dijete puno sam putovala s ocem, često u Rim i London, pa sam bila okružena ljudima s dobrim stilom, elegancijom. Oduvijek sam se divila dizajnerima i kreativnim direktorima. Posjećivala bih trgovine i šetala okolo opipavajući tkanine. Balenciaga, Miu Miu, Gucci… To mi je pružalo beskonačnu radost. To je bio moj kreativni ventil”, izjavila je Mija u jednom od svojih intervjua.

Njen modni trend karakteriše nesvakidašnja i originalna kombinacija stila i umjetnosti.

“Počela sam sa blogom u eri kada su blogeri dominirali globalnom scenom, a influenserke još nisu bile tako imenovane. To vrijeme je bilo sam začetak bilo kakve vrste digitalnog influensinga. Blogspot i WordPress bile su in platforme na kojima si morao da učestvuješ ako si htio da se kreativno izraziš. Studirala sam vizuelne komunikacije, pa mi je izražavanje vizualima zapravo došlo prirodno, a 2009. bila je uzbudljiva godina za mnoge od nas. Nije bilo još puno influensera, samo mala grupa glasnih ljudi. Helena Bordon, moja prijateljica s fakulteta, i ja započele smo u isto vrijeme. Uvijek se prisjećamo kako nam je to razdoblje bilo uzbudljivo, kako smo se osjećale revolucionarno”.

A evo ko su dobitnici ostalih priznanja:

  • Nagrada za životno djelo - Nikola Kojo
  • Nagrada za muziku - Konstrakta
  • Nagrada za sportistkinju godine - Nadica Božanović
  • Nagrada za glumu - Sergej Trifunović
  • Nagrada za književnost - Milena Marković
  • Nagrada za aktivizam - Ženska solidarnost
  • Nagrada za umjetnost - Olivera Parlić
  • Nagrada za modnog dizajnera - Ines Janković
  • Social creative award - Javorka Đurić
  • Nagrada za modela godine - Milica Rajković
  • Nagrada za ikonu stila - Boško Jakovljević
  • Nagrada za dizajn i dekor - Portonovi
  • Nagrada za lokalni brend - Mom's Pants

Bonus video: