Golub mira odletio sa Cetinja

Međunarodna manifestacija okupila brojne dizajnere i umjetnike širom regiona u subotu veče u Vladinom domu

6764 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Međunarodni festival mode “Golub mira” koji okuplja umjetnike širom regiona prvi put je održan u Crnoj Gori i to u subotu veče na Cetinju u Kristalnoj dvorani Vladinog doma.

Ova manifestacija ima za cilj da promoviše mir, kroz modu, kulturu i umjetnost, a na ideju da je naprave došli su dizajneri iz čitavog regiona kako bi ujedno i napravili međusobnu saradnju. Prva zajednička revija desila se u Bosni i Hercegovini, a nakon susjeda Golub mira doletio je i u crnogorsku prijestonicu. Nakon Cetinja, ova manifestacija posjetiće i brojne druge gradove širom regiona.

foto: Privatna arhiva

Iste večeri svoju kolekciju “Rajska ptica” predstavila je i crnogorska dizajnerka Jelena Roganović. Pored njenih, modni sladokusci imali su priliku da uživaju i u kolekcijama sa potpisom Diaza Kova, Emine Husedžinović Ibrahimović i Razije Kokanović iz Bosne i Hercegovine, zatim, Ana Anđelić F Lion iz Srbije, te Ana Kujundžić iz Hrvatske.

Svojim nastupom program uveličala je crnogorska operska diva Sara Vujošević Jovanović, zahvaljujući kojoj je obogaćen muzički segment.

Jelena Roganović
foto: Privatna arhiva

“Manifestacija ‘Golub mira’ je protekla u najboljem redu. Vladalo je dobro raspoloženje sa puno emocija, druženja, saradnje. Uživali smo i sa našim gostima iz inostranstva koji su predstavili svoje kolekcije. Iako smo za noć prikazali kolekcije čak sedam dizajnera, što je zaista mnogo, uspjeli smo da uskladimo sve kako je planirano. Najveće emocije mi je izazvala publika reakcijama na moju kolekciju. Kao i na prijateljski i humani dio manifestacije što za nas kao organizatore predstavlja posebno zadoljstvo”, istakla je nakon manifestacije Roganovićeva koja je bila i jedan od organizatora ove manifestacije.

Jelena Roganović
foto: Privatna arhiva

Bonus video: