Ovaj osmogodišnjak na Jutjubu godišnje zaradi 22 miliona dolara

Dječak je u razgovoru za NBC rekao da djeca gledaju njegove klipove jer on ima smisla za humor, a njegovi klipovi su zabavni
168 pregleda 0 komentar(a)
Rajan Jutjuber, Foto: Screenshot (Youtube)
Rajan Jutjuber, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 04.12.2018. 09:30h

Osmogodišnji dječak, koji na svom kanalu na Jutjubu govori o igračkama, za godinu dana je zaradio 22 miliona dolara i najveća je zvijezda ovog videoservisa uzimajući u obzir zaradu.

Magazin Forbs je procijenio da je dječak Rajan s kanala Ryan ToysReview nadmašio Džejka Pola za 500.000 dolara u periodu od 12 mjeseci.

Dječak svoje klipove objavljuje često, a video koji se odnosi na veliko plavo misteriozno jaje skupio je više od milion pregleda od nedjelje. Na trećem mjestu je kanal Dude Perfect, koji je zaradio 20 miliona dolara. Rajanova zarada ne uključuje porez ni plate agenata i advokata, ali se udvostručila u odnosu na proteklu godinu, prenosi Klix.ba.

Dječak je u razgovoru za NBC rekao da djeca gledaju njegove klipove jer on ima smisla za humor, a njegovi klipovi su zabavni.

Kanal su napravili njegovi roditelji u martu 2015. godine, a dosad je skupio 16,3 miliona pratilaca i gotovo 26 milijardi pregleda. Forbs navodi da je dječak svu zaradu osim jednog miliona dolara ostvario zahvaljujući reklamama koje se prikazuju prije njegovih klipova, dok ostatak zarade čine sponzorisani postovi.

Bonus video: