Mišel Obama priprema svoj poslednji Božić u Bijeloj kući

Mišel Obama za temu kićenja jekle bira američku vojsku koju je podržavala kao prva dama
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2016. 12:37h

Prva dama SAD Mišel Obama pripreme za posljednju božićnu proslavu koju će njena porodica provesti u Bijeloj kući počela je primajući zvaničnu božićnu jelke Bijele kuće, ovog puta visoku 5,5 metara, iz Viskonsina.

Ona je jelku dočekala sa svoja dva nećaka, pošto obje njene ćerke, tinejdžerke, nisu bile kod kuće, i rekla da je uzbuđena pred praznik.

"Počinje Božić, počinju praznici. Spremni smo, naš poslednji Božić, uzbuđeni smo zbog toga", rekla je Mišel Obama kada je dočekala jelku koju joj je predao bračni par Dejv i Meri Vander Velden, vlasnici farme u državi Viskonsinu.

Vander Veldeni su pobijedili na godišnjem takmičenju isporučilaca zvaničnih božićnih jelki za Bijelu kuću. Ovo takmičenje se održava od 1966. godine.

Zaprežna kola s konjima dovezla su drvo do Bijele kuće, a Mišel Obama ga je pregledala sa svoja dva nećaka.

Tradicionalnom donošenju jelke prvog dana poslije Dana zahvalnosti su poslednjih sedam božićnih sezona prisustvovale ćerke Malija i Saša.

Jelka će biti malo skraćena da može da uđe u Plavu sobu u Bijeloj kući gdje se tradicionalno postavlja, vezana i za plafon.

Mišel Obama za temu kićenja jekle bira američku vojsku koju je podržavala kao prva dama.

Prva dama Lu Henri Huver počela je običaj postavljanja jelke u Plavoj sobi kada je okitila prvo drvo 1929. godine, po navodima Istorijskog udruženja Bijele kuće.

Tradicija izbora teme za kićenje jelke počela je 1961. sa administracijom Džona F. Kenedija. Te godine je drvo okićeno predmetima koji predstavljaju likove iz baleta "Krcko Oraščić", na muziku Petra Iljiča Čajkovskog.

Galerija

Bonus video: