Holivud šokiran Trampovom pobjedom

"Neki nisu voljeli Buša, neki Obamu. Ali ovo je drugačije, mnogi su istinski uplašeni sada"
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2016. 12:28h

Većina holivudskih zvijezda glasno je podržavala Hilari Klinton u borbi za mjesto predsjednika SAD-a. Zato u Holivudu vladaju šok i nevjerica nakon Trampove pobjede, što se može vidjeti i po reakcijama zvijezda na društvenim mrežama.

"Ovo je noć sramote za Ameriku. Dopustiil smo da mrzitelj vodi našu veliku naciju... Očajan sam", napisao je Kris Evans.

Arijana Grande je istakla da je Trampova pobjeda užasavajuća, dok je Elen Dedženeris poručila Hilari Klinton da je bez obzira na poraz ponosna na nju.

"Gubim nadu... Kraj ljudskog roda je blizu, treći svjetski rat dolazi", poručila je pjevačica Šer.

"Neki nisu voljeli Buša, neki Obamu. Ali ovo je drugačije, mnogi su istinski uplašeni sada", napisao je autor "Simpsonovih" Set Mekferlejn.

Jedna od zvijezda koje su svim srcem podržavale Hilari bila je Lejdi Gaga koja je poručila ljudima da se mole za Ameriku.

Pored nje Lena Danam, Majli Sajrus i Ejmi Šumer su izjavile da će napustiti Ameriku ako Tramp bude izabran za predsjednika. Kejti Peri je čak i govorila na mitingu Klintonove.

"Ne sjedite, ne plačite, pokrenite se. Nismo nacija koja će dozvoliti da nas mržnja vodi. Nikada nas nećete ućutkati", poručila je pjevačica.

Naravno, bilo je i onih oduševljenih Trampovom pobjedom. Tako je novom predsjedniku pobjedu čestitao Stiven Sigal.

"Jedva čekam da učiniš Ameriku ponovo velikom", dodao je glumac.

"Hahaha korporativne bijele feministkinje su izgubile. Tako je kad pokušavate da budete lukave i natjerate crnkinje da vam pomognu da zaradite vaše dolare", poručila je Azelija Benks.

Bonus video: