Metalac postao odbornik, a tražio da ne glasaju za njega

Nagelov bend Darkthrone snimio je 17. studijski album “Arctic Thunder” čiji izlazak je zakazan za 14. oktobar, pod etiketom “Peaceville”, a najavljen je singlom “Tundra Leech”
0 komentar(a)
Gliv Fenriz Nagel, Foto: Onionstatic.com
Gliv Fenriz Nagel, Foto: Onionstatic.com
Ažurirano: 15.09.2016. 11:13h

Poznati blek metal muzičar Gliv Fenriz Nagel našao je sebi još jedan posao, pored toga što je polovina grupe Darkthrone. On je protiv svoje želje postao član gradskog vijeća u svom Kolbotnu u Norveškoj.

"U suštini, zvali su me i pitali da li želim da budem na listi dodatnih poslanika. Pristao sam, misleći da ću biti na tipa 18. poziciji, pa neću morati ništa da radim. Moja kampanja je sadržala fotografiju mene kako držim mačku u rukama uz natpis 'Nemojte da glasate za mene'. Ali su ljudi potpuno poludjeli. Nakon izbora šef me je poslao i rekao mi da sam izabran. Nisam bio niti sam još uvijek prezadovoljan zbog toga. To je dosadan posao, a mogu vam reći i da nije neka zarada", objasnio je muzičar.

On će morati da predstavlja građane četiri godine, koliko se obavezao po dogovoru. Muzičar je ipak istakao da to neće usporiti njegovu muzičku karijeru.

Nagelov bend Darkthrone snimio je 17. studijski album “Arctic Thunder” čiji izlazak je zakazan za 14. oktobar, pod etiketom “Peaceville”, a najavljen je singlom “Tundra Leech”.

Bonus video: