Blejk Lajvli: Sjajno je raditi sa Vudi Alenom

“On umije da snimi cijelu scenu iz jednog pokušaja, iako je u njoj osam ljudi”
240 pregleda 0 komentar(a)
Blejk Lajvli, Foto: Shutterstock
Blejk Lajvli, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.07.2016. 11:41h

Glumica Blejk Lajvli, nastavlja sa odbranom Vudija Alena, kojeg su nedavno na otvaranju festivala u Kanu ismijali, prozivajući ga za silovanje, a sada je u razgovoru za “Hamptons magazin” odlučila da otkrije sve ljepše strane režisera.

Prema njenim riječima, on je zaslužan za njeno jače samopouzdanje.

“Vudi stvara veoma prijatnu atmosferu na setu, pa su svi srećni što su tu i snimaju film, ali i zato što su svjesni da postaju dio filmske istorije”, ispričala je ona.

“Njegovo samopouzdanje gotovo da daje i tebi samouvjerenost i ponašaš se kao i svi ostali. To su momenti koje on voli, kada se sve dešava ne onako kako je napisano, već samo od sebe”, otkriva 28-godišnja Lajvli.

Ova glumica je uz kolege Džesa Ajsenberga, Kristen Stjuart i Stiva Karela snimila film “Cafe Society” koji je režirao 80-godišnji Alen.

Iako je nekoliko zvijezda optužilo čuvenog režisera za seksualno zlostavljanje, Lajvli i dalje drži njegovu stranu.

“Zaista je sjajno raditi sa režiserom koji je uradio toliko toga, jer tačno zna šta želi. On umije da snimi cijelu scenu iz jednog pokušaja, iako je u njoj osam ljudi koji su samo dva puta provježbali taj dio. To ti daje samopouzadnje, jer znaš da radiš sa nekim ko umije da radi svoj posao”, zaključuje ona.

Nakon što je u maju na Kanskom festivalu premijerno prikazan “Cafe Society”, gdje je voditelj započeo program šaleći se na račun seksualnih optužbi i Vudija Alena, glumica je i tada stala u njegovu odbranu.

“Mislim da bilo kakve šale o silovanju, homofobiji i Hitleru nisu šale. Mislim da je bilo veoma teško slušati to 30 sekundi. Filmski festivali su prava ljepota koja poštuje film i umjetnike, a ovako nešto se ne bi desilo da je na primjer 1940. godina. Ne mogu da zamislim Freda Astera kako izgovaraju tako nešto. To je bilo tako razočaravajuće za sve umjetnike u prostoriji i uopšte nije bilo smiješno”, nastavila je ona.

“Nije u pitanju samo Vudi. Taj čovjek je ispričao tri homofobične šale za redom. A onda šalu o Hitleru, pa o silovanju. Sve to u trideset sekundi. Šta se desilo? Meni je sve to bilo veoma konfuzno”, dodala je Lajvli.

Bonus video: