Ima skoro 70 godina, vratio se u školu i sa društvom iz razreda igra i odbojku!

Društvo iz razreda je Durgu prozvali “Baa”, što na nepalskom znači “otac”. Uprkos velikoj razlici u godinama, Durga se djeci iz odjeljenja pridružuje u svim aktivnostima
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2016. 14:39h

Durga Kami iz Nepala nije završio školu kao dijete, jer je nejgova porodica bila siromašna. Nije ostvario ni san da postane učitelj, piše Guardian.

Danas ima 68 godina, otac je šestoro djece i riješen je da ostvari ono što nije kao dječak. Durga danas redovno odlazi na nastavu, gdje nalazi utjehu i za samački život, nakon što mu je umrla žena.

Školu u koju ide Durga, pohađa 200 djece.

“Odlazak u školu mi pomaže da zaboravim na svoju tugu”, kaže jedan od najstarijih učenika u Nepalu.

Nastavnica škole koju pohađa Durga pozvala je 68-godišnjaka da se vrati na nastavu, pod uslovom da nosi školsku uniformu koja podrazumijeva sive pantalone, bijelu košulju i plavu kravatu na pruge.

“Nisam nikad ranije podučavala nekoga ko ima godina koliko moj otac. Srećna sam zbog ovoga”, kaže Kurala.

Društvo iz razreda je Durgu prozvali “Baa”, što na nepalskom znači “otac”. Uprkos velikoj razlici u godinama, Durga se djeci iz odjeljenja pridružuje u svim aktivnostima, uključujući i odbojku u školskom dvorištu.

“Razmišljao sam o tome šta ovaj starac radi sa nama u razredu, ali kako je vrijeme prolazilo, počeo sam da uživam u njegovom društvu”, kaže Sagar Tapa, jedan od Durginih 14-godišnjih školskih drugova.

“Malo mu teže ide nego nama, ali mu pomažemo koliko možemo”, dodaje on.

Kami kaže da želi da nastavi svoje obrazovanje i da će tako biti do njegove smrti, te da se nada da će svojim primjerom podstaći druge da ih godine ne sprečavaju u tome da se posvete sebi.

“Ako drugi u školi vide nekog poput mene, nekog sijede brate, to može za njih da bude motivacija”, kaže Durga.

Galerija

Bonus video: